Svakodnevno smo izloženi dejstvu raznih toksina, koje unosimo u organizam kroz vazduh, kroz hranu i piće, da ne govorimo o izloženosti zračenju tehnoloških uređaja i ko zna čemu još. Skeptici (koji su možda sasvim realni), tvrde da je zdrav život nemoguć, jer sve na planeti kontaminirano u nekoj meri.

Ipak, kad vodimo računa, možemo da smanjimo unošenje toksina, odnosno, da svoj organizam lakše i brže čistimo od unetih štetnih materija. Ovo su znaci da je vašem organizmu potrebna detoksikacija.

Masna i bubuljičava koža

Koža je ogledalo stanja našeg organizma i naše psihe. Kad počne da nam stvara probleme, da nam iskaču bubuljice, pojavljuju se alergije i da se prekomerno masti, to je znak da nam treba promena režima ishrane, a ne samo bolja higijena, pilinzi i maske. Za efikasnu detoksikaciju, najbolji su razni prirodni napici, a jedan od njih je đumbirov čaj. Možete ga spremiti od svežeg komada đumbirovog korena, tako što ćete koren oljuštiti i iseći ga na tanke kriške, a zatim spustiti u uzavrelu vodu (mera za vodu su četiri šolje). Poklopite i ostavite na tihoj vatri dvadesetak minuta. Zatim procedite, dodajte limun i med po želji i uživajte u osvežavajućem ukusu i lekovitom dejstvu ovog čaja. Đumbir čisti creva, osnažuje imuni sistem i odličan je protiv virusa i bakterija.

Ne možete da kontrolišete raspoloženje

Osećate promene raspoloženja kao da ste neprekidno u PMS-u, iznenada gubite energiju do potpune iscrpljenosti i malodušnosti, nervozni ste, lako se naljutite i prasnete… Svakodnevni stres privlači toksine kao magnet i osim što vam je potrebna promena i opuštanje, pozabavite se i čišćenjem od nakupljenih otrova, bolje ćete se osećati, fizički i psihički.

Comments