Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Često osećate nadutost i otečenost

Zadržavanje viška vode u organizmu dovodi do nadutosti stomaka i natečenosti udova, a to je posledica kako stresa, tako i neredovne i neadekvatne ishrane, posezanja za grickalicama i slatkišima. Vaš organizam ne apsorbuje hranljive materije kako valja, često jedete iako niste stvarno gladni i gubite energiju.

Uvedite u ishranu što više sastojaka koji eliminišu toksine – konzumirajte limun, sveže voće i povrće, žitarice od celog zrna, pijte čajeve od koprive, breze, maslačka.

Pad sposobnosti koncentracije

Ne možete da se usredsredite i ne samo što nemate volju za radom, nego vam se javlja i osećanje panike – kako ćete izaći na kraj sa redovnim obavezama, kad vam je koncentracija tako krhka, da vas sve oko vas remeti i odvlači vam pažnju. Gubitak pažnje je deo slike mnogih poremećaja i problema, psihičkih i fizičkih, ali detoksikacija će vam svakako prijati, šta god da je glavni problem. Naučite da se opuštate i odmarate, savladajte neke umirujuće tehnike disanja, koje služe i da otpustite lošu i tešku energiju, koja se u organizmu taloži zajedno sa toksinima.

Imate potrebu za nezdravom hranom

Prosto ne možete bez grickalica i gaziranih napitaka, stvorili ste naviku, a kroz naviku ste kreirali potrebu. Kad pojedete jebuku umesto kesice čipsa, niste zadovoljni, iako ste zadovoljili poriv za grickanjem i uneli ste nešto u stomak. Žudnja za nezdravom hranom je oblik zavisnosti i potrebno je vreme i disciplina da se odviknete, ali svakako vredi da uložite trud u taj poduhvat. Vaše telo će vam biti zahvalno, rasteretićete svoje unutrašnje organe dodatnog posla, sačuvaćete zdravlje krvnih sudova i generalno ćete se osećati bodrije i svežije.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/lesparisiennesdumonde

Brankica Milošević

Editors choice