Romantična komedija koja prikazuje ljubavni trougao između profesionalne igračice bejzbola Lise Jorgenson, funkcionera jedne korporacije i igrača bejzbol Prve lige. Lisa Jorgenson (Riz Viterspun) se zabavlja sa Metijem (Oven Vilson), ali joj je i dalje potrebno vreme da razmisli da li želi isto što i druge žene žele u jednoj vezi. Meti se složi da joj da malo prostora dok i on sam pokušava da razmisli o tome da li je zaista zaljubljen u Lisu. U međuvremenu, Džordž (Pol Rid), Lisin prijatelj, nađe se između njih i pokušava da pridobije Lisine simpatije.

Riz Viterspun (Lisa) je američka glumica i producent. Uloga El Vuds u filmu “Pravna plavuša” predstavljala je prekretnicu u njenoj glumačkoj karijeri, dok je za glumu u filmu “Hod po ivici” osvojila Oskara, Zlatni globus i BAFTA nagradu za najbolju glumicu u glavnoj ulozi.

Oven Vilson (Meti) je američki glumac i komičar koji se proslavio u filmovima “Marli i ja”, “Ja špijun” i “Luda noć u muzeju 2”. U martu ga možemo pogledati u filmu “Sedam dana slobode” sa Džejsonom Sudekisom.

Pol Rid (Džordž) je američki glumac i scenarista koji je najzapaženije uloge ostvario u filmovima “Noć u muzeju”, “Anchorman” i “The 40 year old virgin”.

Džek Nikolson (Čarli Medison) je američki glumac, reditelj, scenarista i producent. Nikolson je 12 puta bio nominovan za Oskara i osvojio tri puta (2 puta za najboljeg glumca i jednom za sporednog). Najpoznatiji je po ulogama u filmovima “Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Dobro da bolje ne može biti“, „Vreme nežnosti“ i „Isijavanje“.  

Džejms L. Bruks je reditelj nagrađen sa tri Oskara, 8 nominacija za Oskara i 19 Emi nagrada tokom svoje duge karijere. Šira publika ga poznaje po filmovima “Simpsonovi” i “Dobro da bolje ne može biti“.

“U ovom filmu sve se vrti oko pitanja – kako da znaš da je u pitanju prava ljubav?”, izjavila je Riz Viterspun, glumica koja tumači glavni ženski lik u filmu reditelja Džejmsa L. Bruksa.

“Svi smo se u nekom momentu osetili da nemamo na šta da se oslonimo. I kada se to desi, jedino šta nam ostaje je ljubav”, izjavio je reditelj Džejms L. Bruks. “Misliš da ti je život užasan, ali onda se pojavi on ili ona i više ništa nije tako strašno. Ljubav nas spašava. Naziv filma je pitanje koje je najvažnije sa kojim ćemo se suočiti u životu, i što svet postaje komplikovaniji, to nam je teže da odgovorimo.”

“Kako da znaš” je komedija o četvoro ljudi kojima se životi menjaju. Riz Viterspun tumači lik Lise Jorgenson, žene čiji se život u trenutku izmiče kontroli. Uloga je i napisana za nju. “Džim me je prvo nazvao, rekao mi da je razmišljao o svom sledećem filmu i da bi voleo da igram glavni lik”, glumica je izjavila. “Bila sam počastvovana i uzbuđena, jer sam veliki obožavalac njegovog rada – mislila sam da ćemo samo ići na ručak, ali je onda on rekao da želi da napiše film za mene. Bilo mi je naprosto neverovatno da misli na mene na taj način.”

Jedino je ona bila u opciji za glavnu ulogu. “Tada sam tek pogledao Hod po ivici i upoznao sam njene komične veštine. Riz je bila ta”, izjavio je Bruks.

“U filmu je samo 5 minuta reči o softbolu, ali tih 5 minuta su strašno bitni za formiranje celokupnog ženskog lika”, izjavio je Bruks. “Držim se jednog pravila u procesu istraživanja: kada treći put čujem nešto, to je u stvari istina. U ovom slučaju, svaki ženski sportista sa kojom sam pričao je rekla da ih jedino mogu razumeti drugi sportisti. Oni ne mogu da izlaze,da se zabavljaju,zato što stalno treniraju. Teško je muškarcu da to razume,ako nemaju zajedničke interese.”

Na početku, Bruks je napisao scenu u kojoj Lisu na sastanak poziva uspešni bejzbol igrač. “Želeo sam da pokažem sa kakvim se likovima ona viđa pre nego što upozna Pol Ridov lik”, govori Bruks. “I dok sam pisao lik Ovena Vilsona, mnogo sam se više zabavio nego što sam mislio. I onda sam promenio priču i ubacio ga u centralnu radnju filma”.

“Najbolji način da se opiše lik Metija jeste sa tri reči – sreća, zabava, akcija. On ne želi da komplikuje stvari”, govori Vilson. “Na početku, Lisa je samo jedna u nizu, on samo želi da se lepo provede. Ali sve se to menja, kako provodi sve više vremena sa njom.”

“Ako se Meti ne provodi lepo svakog minuta svog života, on se oseća krajnje neprijatno,” govori Bruks. “Koliko je žena poznavalo nekog Metija, koje su znale u momentu kad su se zaljubile u njega da to njemu neće ništa značiti?”

Poslednja stvar koju Lisa želi jeste komplikovana veza, ali situacija postaje još zamršenija kada ode na namešteni sastanak na slepo sa Džordžom Medisonom (Pol Rid), sa čovekom koji u svom životu prolazi kroz različite promene. “On prima pismo – Vlada SAD protiv Džordža Medisona“, odjednom je u nevolji za nešto što misli da nije uradio“, izjavio je Pol. “Stvari se od tada pogoršavaju, a u trenutku kad upoznaje Lisu, potpuno je rastrojen. Ali postoji nešto u njoj, način na koji priča sa njim, način na koji se ona nosi sa situacijom, zbog čega se zaljubljuje u nju na prvi pogled. Kada sam to čitao, shvatio sam da je to osnova za fenomenalnu priču, šta se desi kada se dve osobe upoznaju na najgori dan svojih života?“

Comments