Kažu “Život je ono što se dešava dok mi pravimo planove”, i zaista ima nešto istinito u toj rečenici. Ne možemo uvek da planiramo i da znamo kako će se stvari u našem životu odvijati. Često uhvatimo sebe kako tvrdimo da smo u nešto sigurni, da znamo da nešto sigurno ne bismo uradili, ili da sve znamo.

Tako je i u odnosu sa ljudima. Postoje bliski ljudi za koje smo sigurni da su tu, i da će tu zauvek i ostati, ali često se desi da na kraju ne bude tako, iako smo bili sigurni u taj odnos. Bilo da su u pitanju prijatelji ili partner, dešavalo se da dođe do razočarenja i udaljavanja baš sa tim ljudima za koje smo bili ubeđeni da ćemo dočekati zajedničku starost, i prepričavati doživljaje iz mladosti, uz smeh i dobro vino.

Kao što smo već rekli, život nas često ne pita, i sam stavlja figure na šahovskoj tabli. I zaista ne možemo znati ko će se zadržati, a ko samo protrčati kroz naš. Ali, postoje znakovi koji nas navode da uvidimo da li pored sebe imamo ljude, koji će u našem životu ostati zauvek. Probajte da shvatite da li ih imate uz sebe.

View this post on Instagram

This.. ❤️

A post shared by Women With Style (@women_with_style) on

Kada imate utisak da nekoga poznajete ceo svoj život

Tek ste se upoznali sa tom osobom, a možete razgovarati o svemu, i nikada vam ne ponestaje tema za razgovor. I ne samo to, već se osećate kao da možete sve da ispričate, bez zadrške, čak i one stvari koje ne govorite svima. Jednostavno ste kliknuli, i to je to. To je ono najvažnije, i razlikuje se od svega što ste pre doživeli.

Potpuno vam je ugodno sa tim ljudima

Postoji više vrsta prijateljstva i odnosa, i to treba znati razlikovati. Postoje oni prijatelji sa kojima volite da izlazite u provod, i uvek se dobro osećate i provedete. A postoje i oni sa kojima se ipak u potpunosti osećate prijatno. Da li je u pitanju isti taj izlazak, putovanje, šale ili ozbiljni razgovori, pa čak i ćutanje ako vam se ćuti, ništa vam nije neprijatno i sve vam prija. Ne osećate nelagodnost ni prilikom ćutanja, jer se razumete i tišinom, bez mnogo objašnjenja zašto je nastala. I da, oni su vas videli u svim izdanjima, kao i vi njih, i dalje nije neugodno. Čuvajte ih.

Comments