One stiču zdrave navike jako rano

Model Sigrid Agren otkriva da ju je majka jako rano naučila koliko je važno da vodi računa o svojoj koži i svom telu, te je zdrave navike stekla odmalena. Deca u Francuskoj zaista od malih nogu uče da treba da unose dosta sezonskog voća i povrća (u malim porcijama!) kao i vode, a to ih čini zdravim i sa sjajnim izgledom – uvek!

One se fokusiraju na sveže namirnice

Kao što sam već spomenula, zdravlje, ali i dobar izgled, Francuskinje duguju i konzumaciji svežih namirnica. U Francuskoj svi planiraju i kreiraju svoje obroke u odnosu na to šta se od sezonskog voća i povrća može pronaći na pijacama i to je jedna od njihovih tajni – zdrava ishrana vodi zdravom i negovanom izgledu.

Glumica Clémence Poésy kaže da ne praktikuje nikakvu dijetu, već se samo trudi da jede sveže i zdravo, što prirodnije. Organska hrana joj je prioritet, pa se tako na njenom meniju uvek nalaze voće, povrće, koštunjavi plodovi i žitarice od celog zrna. Osim toga, glumica obožava ribu i trudi se da svakog dana jede svežu.

One šetaju – uvek i svuda!

Pariz je grad u kojem možeš mnogo da šetaš, kaže Caroline de Maigret. Ona se trudi da šeta uvek i svuda, a ako baš mora da ide kolima, onda se obavezno parkira nešto dalje od lokacije na koju ide kako bi mogla da ispešači barem 20 minuta. Kada je slobodna, šeta i po sat vremena, a ova lagana fizička aktivnost zapravo znači mnogo kada je praktikuješ svakodnevno u kombinaciji sa pažljivo osmišljenom ishranom. I ne samo da je šetnja dobra za tvoju figuru, već je dobra i za opšte zdravlje.

Comments