Istina je da nikada nikome nije pošlo za rukom da nas ubedi da su veze na daljinu manje-više iste što i ove, razumećete složenicu, istogradske. Vrlo jednostavni argumenti za dokazivanje razlike između pomenutih vrsta ljubavnih veza jesu nemogućnost zagrljaja, toplog pogleda, zajedničkog ispijanja jutarnje kafe, zajedničke pauze za ručak… Ipak, postoji nešto magično i fantastično u vezama na daljinu. Postoje razlozi kako i zašto uspevaju. Jednostavno je – takva vrsta ljubavne veze ima potencijal kao i svaka druga. Umeće je prepoznati ga i iskoristiti.

Ključna reč – poverenje!

Poverenje je važna stavka bez koje ne bi trebalo ni da započinjete ljubavnu vezu. Ukoliko poverenja manjka, veza će biti stresna kako za vas, tako i za vašeg partnera. Neprestano pravdanje ume poprilično da umori i baci ružnu senku na vaš odnos. Kada su u pitanju veze na daljinu, poverenje je vrlo verovatno najvažniji začin. Ono što ne vidite svojim očima, ne možete znati dok partner ne podeli to sa vama. Stoga, dajte partneru razlog da prepriča dan onako kakav je zaista bio.

SLIKA120 Kako i zašto ljubavne veze na daljinu ipak uspevaju

Zagrljaj govori više od reči

Ljubomora nije u modi

Pojedini smatraju da ljubomoru možemo da osetimo tek ako nam je do nekoga izrazito stalo. Međutim, kao i većina pojmova, i pojam ljubomore je prilično izopačen u današnje vreme. Ljubomorni ispadi se lažiraju, ne bi li se postigao efekat zaljubljenosti u svog partnera. Ne izazivajte emocije iz dosade, pustite ih da idu svojim tokom. Vaš partner sigurno ima poduži spisak razloga zašto je baš vas odabrao.

Zlata vredno zajedničko vreme

Vreme koje vam obaveze i daljina dozvoljavaju da provodite zajedno, iskoristite pametno. Trebalo bi da uživate u zajedničkim trenucima, u razgovoru, u međusobnom savetovanju… Ne izmišljajte probleme tek reda radi. Ne izazivajte rasprave tek onako. Biće vam žao kada shvatite da se bliži kraj vašem susretu, i da ste ga potrošili budzašto. Verujte da je tako.

SLIKA39 Kako i zašto ljubavne veze na daljinu ipak uspevaju

Svaki trenutak obojen smehom

A u međuvremenu – radite na sebi

Period između dva susreta zamislite kao period u kojem treba da ispunite određene ciljeve. Neka to bude mesec dana sportskih treninga, polaganje ispita, čitanje knjiga… Radeći sebi zadate zadatke, mislićete na to koliko vam je cilj bliži, a usput ćete biti izrazito efikasni i korisni. Prilično dobar duo, zar ne?

Kaži mi, kaži

Nešto u čemu ste prilično aktivni kada je u pitanju veza na daljinu, jesu poduži telefonski razgovori, kao i video kamerica koja je gotovo neprestano uposlena. Komunikacija je veoma važna. Trebalo bi da razgovarate o svemu – svaki potencijalni problem rešite na vreme, podržavajte jedno drugo… Ćutanjem se nikada ništa nije rešilo.

Leptirići su uvek tu!

Pri svakom vašem susretu, leptiri u stomaku vam ne daju mira. Zaljubljenost je konstantno tu, i prosto ne može da dosadi. Budite sigurni da vaša veza jednostavno nema uslove da postane navika.

Neka golub pismonoša radi za vas

Ukoliko vam obaveze ne dozvoljavaju da vikend koji sledi provedete sa svojim dragim, možda nije loša ideja da vaše pismo stigne na njegovu adresu. Budite kreativni i napišite nekoliko lepih redova. Na neki način ste ipak tu, uz njega.

Izvori fotografija: tazzandmarsha.blogspot.com, statepress.com, eligiblemagazine.com, litostarr.wordpress.com


Jovana Stojmenović čvrsto veruje u osobine horoskopskog znaka škorpije, i često se poziva na iste. Uglavnom je racionalna, mada se ponekad zagubi u sopstvenim mislima i beleškama. Nedavno je krunisana za internacionalnu dragu Savetu.

Comments