Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Trend koji je preplavio skoro sve modne piste prošlog proljeća i ljeta, još uvijek je aktuelan i u zimskim kolekcijama, ali u nešto toplijim i tamnijim tonovima. Daje nam neograničene mogućnosti, ali zahtijeva poznavanje određenih pravila bez koji bi sve moglo otići u pogrešnom smijeru. Ako još uvijek niste probale kombinovanje različitih dezena, nudimo vam nekoliko osnovnih savjeta za početak,

Boje iz iste porodice

Spajanjem boja iz iste porodice izbjeći ćete rizik da vam odijevna kombinacija asocira na kič i izgleda napadno. Napravite miks npr. zemljanih tonova ili koristite različite nijanse jedne boje i dobićete jednu skladnu, ali ne i dosadnu cjelinu.

Slika 154 Kako kombinovati različite dezene

Dezeni u različitim nijansama jedne boje su siguran izbor

Veličina je važna

Jednostavan način za kombinovanje različitih dezena je spajanje krupnih i sitnih šara. Ovako ćete postići željenji efekat bez mogućnosti da izgledate napadno.

Slika 236 Kako kombinovati različite dezene

Kontrast veličine i oblika

Manje je više

Iako je jedan od omiljenih trendova, i priznajemo, otvara velike mogućnosti, ipak nemojte pretjerivati. Kombinovanje dva različita printa je sasvim dovoljno za početnike, a za one malo smjelije i vještije dovoljna su tri. Više od tri različita printa bi mogla da izazovu nevolju!

Slika 330 Kako kombinovati različite dezene

Dovoljna su dva različita dezena

Samopouzdanje

Kao i svuda, u smišljanju odijevnih kombinacija morate biti predani, a u nošenju samopouzdani. Ukoliko sumnjate da možete iznijeti neobičnu i upadljivu kombinaciju, nemojte je nositi. Ovdje samopuzanje i stav imaju veoma važnu ulogu, pa bolje počnite od suptilnijih kombinacija i vremenom oslobađajte svoju kreativnost.

Slika 426 Kako kombinovati različite dezene

Osjećajte se lijepo i izgledaćete tako

Organizovani haos

Jedan od uspiješnih načina kombinovanja dezena je spoj onog sa jasnom, strogom strukturom (npr. pruge) i smelijeg, raskošnog (npr. tribalni). Sinteza ovakvih printova je vizuelno najbolje rješenje, iako bi vam se na prvi pogled moglo učiniti da se oni ne slažu, jer djeluju efektno i daju fluidnost odijevnoj kombinaciji.

Slika 518 Kako kombinovati različite dezene

Spoj dezena različite geometrijske strukture

Jedan komad koji dominira

Ako ste početnici kada se radi o ovom trendu, svakako birajte jedan odijevni predmet smjelog printa kako biste na osnovu njega gradili outfit (npr. leopard print) sa jednobojnom odjećom, neutralnih boja. Fokusirajući se na jedan komad upadljivog dezena, lako je kombinovati i stvoriti kohezivnu odijevnu kombinaciju.

 Kako kombinovati različite dezene

Jedan jednostavan odijevni predmet uklopite sa cipelama i aksesoarom sa printom

Izvor fotografija www.images.google.com


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Editors choice