Većina žena se u današnje vreme okreće brzim i vrlo striktnim dijetama, pomoću kojih izgubite značajan broj kilograma ali se dobar deo ubrzo i vrati. Ovakve dijete sa jo-jo efektima često nanesu više štete vašem organizmu jer je kasnije još teže izgubiti vraćene kilograme.

Pored toga što ovaj efekat može biti i prilično frustrirajući za nekoga ko se bori sa kilogramima, može uzeti i danak nad metabolizmom i digestivnim procesima vašeg organizma. I nakon svega ovoga čega sve češće  postajete svesni šta se može učiniti da se ispravi ovaj problem? Odgovor možda u leži u jednom “običnom” limunu.

Neki bi mogli reći da limun nije najbolji izbor voća za zdravu ishranu i gubitak težine. Uprkos svojoj popularnosti u kulinarstvu i za sokove teško je zamisliti nekog da jede ceo limun.  Srećom, ne morate da jedete limun tokom ove limun dijete. Umesto toga ćete koristiti svojstva limuna za sagorevanje masti što će vam pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma.

Bokal Kako limun TOPI kilograme

Mnogi profesionalni dijetetičari i nutricionisti tvrde da limun sadrži sve potrebne elemente da razbije masti i zbog toga olakšava mršavljenje. Pored svega ostalog limun sadrži limunsku kiselinu, koja pomaže da se sagore masti, ubrza metabolizam a pored toga i smanjuje apetit. Limunska kiselina doprinosi intenzivnijoj proizvodnji želudačne kiseline, i, kao rezultat toga, poboljšava varenje. Zdrava limunova kora sadrži pektin koji pomaže regulisanje nivoa šećera u krvi.

Postoji mnogo različitih vitamina koji se nalaze u limunu, uključujući i vitamin C, po kome je najpoznatiji i koji jača imuni sistem, što je takođe važan faktor u procesu gubljenja težine. Generalno, limun je neverovatno voće sa kojim možete da očistite svoje telo, očistite krv i limfu, ubrzate metabolizam i pored toga da izgubite kilograme i sprečite neke bolesti.

Comments