Postoje neki tipični načini na koje žene rade protiv sebe, svoje sreće i dobrobiti, a ovo su najčešći – ako pronalaziš sebe u nekim od ovih razloga, onda znaš šta treba da pokušaš da promeniš, kako bi živela kvalitetnije i ispunjenije.

Nesigurnost u sebe

Već znaš da je potrebno da naučiš da voliš i poštuješ sebe, a posledica te važne lekcije je, osim toga što ćeš imati više samopouzdanja, ređe biti nesigurna i osećaćeš se dobro zbog sebe, i to što će te drugi više poštovati. Svako uvažava one koji drže do sebe.

Neodgovornost prema zdravlju

Kad žena preuzme životne uloge koje zahtevaju da brine o drugima (deci, suprugu, roditeljima), dešava se da sebe stavlja na poslednje mesto i ne vodi računa o sebi, jer jednostavno ne stiže. Ako imaš zdravstvene tegobe, fizičke ili psihičke, nećeš moći normalno da funkcionišeš, a to znači da nećeš moći ni da brineš o bližnjima kako valja. Ignorisanje i zanemarivanje sopstvenog zdravlja je način da se iscrpiš i upadneš u veće i teže rešive probleme, a to je loše i za tebe i za sve oko tebe. Dakle, ako ti je u ovom životnom periodu briga o drugima prioritet, to je razlog više da povedeš računa o sebi, da bi bila u stanju da ispunjavaš taj odgovorni zadatak.

Comments