Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Nemamo prava da se ljutimo kad nas muškarci prozivaju za sterotipna ponašanja, odnosno, kad misle da su sve žene iste, jer i mi radimo to isto – optužujemo ih da su svi isti. Za stereotipe smo sami odgovorni i svako je dužan da poradi na sebi i na svom odnosu sa emotivnim partnerom – i da pronađe izlaz iz ćorsokaka u koji nas uteruju stereotipi.

Ljubomorna paćenica

Sumnjičava si i nepoverljiva, a ako ti se ukaže prilika, svakako ćeš dograbiti njegov telefon i proveriti poruke. Nedopustivo. Sa druge strane, danas je “mikroprevara” uobičajena stvar, a ako on strogo pazi da ne ostavi telefon bez nadzora, verovatno i ima šta da krije. Stereotip ćorsokak – muškarci računaju na “poštovanje privatnosti” zato što ga zloupotrebljavaju, a mi smo ljubomorne i nesigurne, zato što se rukovodimo stereotipnim ubeđenjem da oni sigurno nešto kriju i da se drže ozloglašenog muškog stava “nikad ne priznaj“.

Poverenje je u ćorskokaku. I na čemu ćeš onda izgraditi odnos?

Šefica

Uvek izdaješ naređenja i organizuješ sve oko sebe i tačno znaš šta on treba da uradi, kada i na koji način – ti si kučka koja šefuje i naređuje, ma kako ljubazna pri tom bila. Ti si “krckalica” za njegova mu… za njegov osetljivi ego, eto šta sa tobom nije u redu.

Ali to je put u ćorsokak jer – on nije organizovan kao ti, ne voli da razmišlja unapred, treba mu da ga neko natera da se pokrene i uradi nešto korisno i najudobnije mu je kad ima ko da mozga umesto njega i da ga raspoređuje. Dvostruki poeni za njega – em ne mora da misli, em ima zašto da se buni i negoduje (i mulja ti iza leđa). Šta sad? Ako ga prepustiš samom sebi, biće uvređen i misliće da si digla ruke od njega i da ti nije stalo – zapravo, nećeš ni moći da ga ostaviš na miru, sve dok ti je stalo, ili dok on ne počne da pokazuje znake očovečenja i osamostaljivanja.

U ćorskokaku je zrelost i odgovornost. I tvoja, ne samo njegova.

Editors choice