Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Svakodnevno smo obasuti lošim vestima. Ubistva i ratovi neizostavni su elementi štampanih i elektronskih medija, a Internet je preplavljen sadržajima koji su predstavljali večite tabue, ali i koji razotkrivaju najmračniju stranu ljudi.

Internetomogućava javni linčeve i maltretiranje pojedinaca pod velom anonimnosti, koja budi najgore u ljudima, jer ne moraju da se nose sa odgovornošću za sopstvene reči.

Navodimo vam nekoliko tehnika koje će vam pomoći da opstanete i sačuvate svoju pozitivnost u svetu loših vesti.

radost11 Kako ostati pozitivan u negativnom svetu

Pažljivo birajte medije koje pratite

Naravno da ne treba da se izolujete i da budete neinformisani o lošim događajima u državi i svetu. I nikako vas ne bismo posavetovali da budete bezbrižni i da ne razmišljate o svemu što vas okružuje. Vrlo je važno biti informisan i aktivan član zajednice, spreman da ustane u odbranu svojih stavova i drugih ljudi. Ipak, imajte na umu da mediji često neprofesionalno izveštavaju o događajima, i objavljuju slike mrtvih tela, sakaćenja i sličnih užasa, koje ne morate da vidite da biste shvatili kontekst nekog događaja. Pratite isključivo medije koji profesionalno izveštavaju i drže se medijske etike.

Izbegavajte energetske vampire

energetski vampir Kako ostati pozitivan u negativnom svetu

Niste dužni da se družite sa svakim. Okružite se ljudima sa kojima imate dovoljno zajedničkog i koji vam prijaju. Izbegavajte one koji su nesigurni sobom, opsednuti svojim kompleksima, žive u večitom grču i svoje frustracije prebacuju na druge.

Čitajte, slušajte muziku i gledajte filmove

Posećujte izložbe, uživajte u literaturi i muzici, i dozvolite da vas umetnost bar na te kratke trenutke uživljavanja, osvesti o svim lepotama sveta.

Budite zahvalni

Pre nego što krenete da osuđujete ljude koji vas okružuju, prisetite se svega dobrog što ste zajedno proživeli. Pre nego što vas savlada frustracija oko neuspeha, setite se svojih uspeha, i pre nego što krenete da žalite jer nemate sve što želite, prisetite se svega što imate – i budite zahvalni.

Smejte se

osmeh Kako ostati pozitivan u negativnom svetu

Smeh je lekovit, i ako ste se odvikli od njega, vežbajte ga. Nasmejte se i kada vam nije do toga, i vaš organizam će vremenom početi da gradi radost koja prati svaki vaš osmeh.

Jasna Stanić

 

 

Editors choice