Kada ste poslednji put zastali i razmislili o svojoj vezi, odnosu? Malo osveženja prijalo bi i vama pojedinačno, ali i vama kao ljubavnom paru. Dođe vreme kada monotonija zavlada, ljubav zaćuti, a svakodnevica uzme maha. Danas isto k’o i sutra, kuća, posao, a u pauzi pomalo ti, malo ja, a skoro nikada u životnoj priči ti i ja.

Retki su pravi ljubavni odnosi koji opstaju godinama. Život je sam po sebi komplikovan, a još teži kada u njega uđe još jedna osoba. Dvoje postaju jedno, a taj sklop ponekad puca po šavovima, zbog siline karaktera i osećanja koji ga čine. Mi smo se pozabavili temom uzajamnog osvežavanja i šta raditi kada veza krene u neželjenom pravcu.

Ne može nikada biti kao pre i ono “nekada” često ne povrati pređašnju čar, ali vredi se potruditi, zarad zajedničke sreće i svežine koja je potrebna svakoj vezi.

Ljubavni par 1 Kako osvežiti dugogodišnju vezu

Zajedno kroz život, ali drugačijim koracima

Poboljšajte komunikaciju

Dodajte svom odnosu malo živosti i kreativnosti. Super ideja je kada bi svom voljenom smislila novi nadimak. Ne mora da bude nešto van konteksta i preterano ljubavno. Kada se zadesi situacija da on uradi nešto smešno, a ti iskoristi to i nadeni mu neki zanimljiv naziv. Možda će mu prijati da iz tvojih usta više ne sluša jedno te isto dozivanje.

Muškarcima bih savetovala da svoju dragu obraduju nekim epitetom. Kompliment vezan za fizički izgled uvek izmami osmeh na licu devojke, pa što bi ovog puta bio izuzetak. Na primer: “lepa moja Viki” mnogo lepše zvuči od samog imena. Bar meni.

I da, sednite da razgovarate otvoreno i smelo o svom odnosu. Možda se potkrade neka zanimljiva tema. Ali, zapamtite: bez napadanja i loših osećanja!

Setite se starih trenutaka

Eh, uspomene… mnogo vrede, a malo toga je potrebno da se naprave. Setite se prvog poljupca, zajedničkog ručka, uzdisaja i prve bliskosti koja se rodila među vama. Fotografije su tu da vas sete na trenutke koje ste možda zaboravili.

Ostavi poruku…

A u poruci – mala napomena: “Sviđaš mi se kao prvog dana”. Devojke mogu svom dragom da je ostave u zadnjem džepu, a muškarci tamo gde devojke najviše čeprkaju… u garderoberu ili na stalaži za kozmetiku.

Razbijte rutinu

Zajedničko spremanje ručka može biti i te kako zanimljivo. Da se ne ponavljamo. Ne mora to da bude kuvanje, čak i čišćenje sobe može dobiti drugačiji i lepši smisao.

Zamenite uloge

Neka on na trenutak bude lepša polovina, a ti jača. Pozajmi njegovu majicu, a on neka stavi kecelju. Nadasve zanimljiv i smešan prizor. A uradite to i ovako: odgovorniji neka malo odmori, a neka onaj drugi preuzme inicijativu. Onaj ko stalno zapoveda neka zaćuti, druga strana je dobila svojih pet minuta.

Eksperimentišite

Ubacite malo mašte i kreativnosti u svoj krevet i odnos. Najzanimljivije je igrati nove igre. Malo istraživanja i upoznavanja nikad ne škodi. Masaža će vas opustiti i pružiti obostrani užitak. Na korak do osveženja i nezamislive erotike.

Devojka i momak 3 Kako osvežiti dugogodišnju vezu

'Ajde sad malo da budem ja ti, a ti ja

Dajte oduška

Velika greška je provoditi svaki trenutak sa partnerom. Na taj način se saznaju mnoge mane partnera, a može doći i do zasićenja. Volite svoju slobodu i osećaj nezavisnosti i ne dajte ih nikome, pa ni svom partneru. Time donosite novi kvalitet vezi.

Izađite na “prvi” sastanak

Isto mesto i vreme kao kada ste izašli prvi put. Neka to bude i klupica, ali morate ponoviti identičnu scenu kao kada ste se upoznali. Ako ste jeli kokice, uradite to ponovo, sedeli pored reke – i to. Upakujte reprizu svog prvog izlaska.

Lepo bi bilo kada bi svoja iskustva podelili sa nama i ukoliko postoji neki novi vid osveženja dugih veza, dopišite, jer vredi žrtvovati se i ostvariti jednu dugu i lepu ljubavnu priču. Na kraju se računaju samo uspomene, pa napravimo ih onda.

Za kraj, jedna romantična poruka.

Baka i deka 5 Kako osvežiti dugogodišnju vezu

Slika sve govori

Izvor fotografija: pinterest.com


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

 

Comments