Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Kako postići ravnotežu između posla i privatnog života

Kako postići ravnotežu između posla i privatnog života

Nekada su poslovi, posebno u socijalističkim režimima, podrazumevali to da se nakon osam sati “rada u korist zajednice” u okviru društvenih preduzeća, odete kući, isključite se, i nastavite sa svojim privatnim životom.

To stanje potpunog dualizma između poslovnog i privatnog života odlično je za psihu.

Ipak, uzevši u obzir da smo ušli u epohu kapitalizma, u okviru koga se ne teži idealima i radu za društvo, već isključivo profitu i uspehu, naši poslovi dobili su drugačiju formu.  Uspeh i profit ne žele da čekaju da vi savršeno uredite svoje živote i pobrinete se za podizanje dece, već vas jure i zahtevaju mnogo više od osam sati dnevno. Oni traže punu pažnju, stalnu inovativnost, brzinu u delanju i spremnost da reagujete u svakom trenutku svog života.

ravnoteza posla i zivota1 Kako postići ravnotežu između posla i privatnog života

Ipak, kako biste ipak uspeli da postignete kakav – takav balans između poslovnog i privatnog života, potrebno je da jasno odredite prioritete i da vešto navigirate njima.

Ukoliko, na primer, neki posao možete završiti ako duže ostanete na poslu, a time ćete “osvojiti” pet sati koje možete da posvetite samo sebi ili svojoj porodici, to je bolje nego 7 sati vremena sa porodicom, tokom kojih stalno odlazite do kompjutera ili se javljate na telefon.

Maksimalno iskoristite svoje slobodno vreme.  Ne odbijajte pozive svojih prijatelja zbog umora i isplanirajte svaki svoj vikend. Tri sata dobre zabave, mnogo je vrednije u vašem životu od osam sati stagnacije pred TV-om. Društveni život će vas učiniti ispunjenim i stvoriće neophodnu ravnotežu između dva aspekta vaše egzistencije.

Uvek sebi obezbedite osam sati sna. Žrtvovanje sna zarad drugih stvari, na duge staze će se negativno odraziti i na vaš privatni, i na poslovni život. Ako ste izmoreni, sporije ćete raditi, više vremena provoditi na poslu, ili odrađujući posao kod kuće, a time će stradati i vaš društveni i porodični život.

ravnoteza Kako postići ravnotežu između posla i privatnog života

Stalno radite na svojoj motivaciji. Važno je da u svakom trenutku budete jasno svesni razloga iz kojih nešto radite i da uvek budete uvereni da radite najbolju stvar koju možete u tom trenutku, makar i ako je to najbolja stvar kada se posmatra u nekom dužem roku. Ako ne uživate u poslu, i radite samo zbog egzistencije, nećete biti efikasni, lakše ćete se zamarati i teže isključivati iz poslovnih problema, onda kada treba da se posvećujete drugim stvarima.

I za kraj, ne plašite se promene. Dinamika savremenog života, iako stresna, dobra je jer vam daje više prostora da istražujete sebe i oprobate se u drugim stvarima. Iako se mnogo posvećujete poslu, i treba da dajete svoj maksimum, nikada nemojte postajati robovi svog posla, i ne libite se da ga promenite, ukoliko smatrate da vas ne usrećuje dovoljno.

Jasna Stanić

 

Editors choice