Ne postoji gori osećaj od onog kada volimo, a nismo voljeni. Kada čeznemo, a ne osećamo ispunjenost i kada još uvek jurimo za senkom onog ko nas je ostavio nekoliko koraka iza sebe. Pored nepravde i laži ono što nas najviše uzrujava je osećaj nemoći, nemoći da utičeš na nečija osećanja. Koliko puta si u svom životu pomislila kako više nikad nećeš naći muškarca koji ti odgovara? Kako se nikad više nećeš zaljubiti? I opet se to dogodilo. I dogodiće se: i razočaranje, i tuga, i izgubljenost, sve dok se ne pojavi Onaj pravi. Zbog toga kada se dogodi raskid kao posledica neobostrane ljubavi, budi spremna da nastaviš da živiš.

Rekli su: Izbaci iz sebe sva osećanja, histerično plači, budi besna i ljuta

Ako će ti tako zaista biti lakše učini to, ali ne sama. Pozovi najbolju prijateljicu. Ona ti neće puno pomoći, iako će u sebi imati osećaj da bi uskočila u tvoje srce i iščupala svakog ko te navodi da budeš tužna, ali će posle svih tvojih izbačenih negativnih osećanja pokušati da ti skrene misli. Možda će uspeti da te nasmeje, seti nekog smešnog doživljaja ili izlaska dok ste obe bile ‘single ladies’, da te podseti na nekoga ko bi bio idealan za tebe, iako ti nisi ni obraćala pažnju na njega. Još su rekli da se ne odaješ porocima poput alkohola i tu su zaista bili u pravu, jer niko nije vredan tvog zdravlja ili života, ali jedno (ne)zaboravno veče uz smešnu pijanku sa drugaricama kao u vaša stara dobra vremena ti neće odmoći.

Rekli su: Ne razbijaj glavu pitanjima koja su mogla da prouzrokuju raskid

Kada upoznaš nekoga sa kim ćeš osetiti pravu ljubav i ko će osetiti sa tobom tu istu jačinu ljubavi, na svako pitanje će ti on dati odgovor. Tada nećete raskidati zbog njegovih obaveza, malo zajedničkog vremena, tzv. gušenja u vezi… Tada ćete biti potpuno iskreni jedno prema drugom, zajedno ćete činiti dobro za oboje, delićete iste želje i misli, i na kraju krajeva prihvatićete jedno drugo baš takvog kakav jeste sa svim manama, vrlinama, obavezama i neobavezama. Zajednički ćete se truditi da bude bolje, bez odustajanja. Zato stvarno nema smisla razbijati glavu bespotrebnim i apsurdnim pitanjima. Treba se samo suočiti sa krajem, a pritom ne spustiti glavu.

Rekli su: Preseci svaki odnos sa njim

To zavisi isključivo od tebe. Da li će ti biti detinjasto da ga izbrišeš iz liste prijatelja na Facebooku ili baš to želiš da učiniš, jer misliš da ćeš ga baš tako izbrisati iz života. Ili, ako želiš da obrišeš njegov broj, a sigurno ga znaš napamet. Ovo je vrlo lično i relativno, ali ne zahtevaj od sebe previše, ne zahtevaj da ga izbrišeš kao da nije ni postojao, jer ćeš se po vašoj omiljenoj pesmi ili zajednički odgledanom filmu uvek setiti da je nekada bio tu. Zato prepusti vremenu da odnese uspomenu na njega.

slika 137 Kako preboleti raskid?

A ako vam je zaista suđeno, srešćete se opet...

Rekli su: Otkrij lepotu življenja slobodnih devojaka; ošišaj se, promeni odeću i osećaj se kao nova

Ponekad ume da bude delotvorno. Prosto uživaš u svom novom izgledu, uživaš u komplimentima kojima te obasipaju i pažnji koju ti pridaju, ponovo se ne osećaš usamljeno, već preporođeno. Ali ako je on ‘pobegao’ od tebe, ne znači da i ti treba da pobegneš od sebe. Zato ne preteruj. Srcu, duši i mozgu nećeš obući novu haljinu. Bolje uživaj u duhovnim užicima čitajući knjigu, ispijajući kafu ili čaj uz pogled na svoj grad, reku ili more, slušajući muziku koja te opušta ili nešto sasvim drugo što te krepi snagom i samopouzdanjem. Sama najbolje znaš šta te smiruje i ispunjava. Budi okružena ljudima koje voliš. Pozovi onog prijatelja koji je tu od malena, mamu, sestru ili bilo kog člana porodice. Oni će ti besplatno pokloniti najlepši osmeh iz dubine srca.

Rekli su: Iskoristi vreme pred sobom na najbolji način; ne budi sa nekim ko ti se ne dopada

Vraćamo se na ono: Ne zahtevaj previše od sebe. Preokupiraj se onim što voliš, posveti više pažnje nečem što te dugo zanima, ali nikako nemaš vremena da se bolje raspitaš o tome. Učini sve što nisi imala priliku do sada, što će samo dobro uticati na tebe. I ne traži očajnički narednog partnera, jer se u ovom slučaju ”klin klinom izbija” samo ukoliko je naredni partner neko u koga se zaljubiš, a ne neko ko će ti biti uteha koja će te vrlo brzo rasplakati kad shvatiš da je uteha bez dejstva. Shvati da je život pred tobom, da moraš da se nosiš sa ovim sitnim greškama, jer ne želiš da uništiš sebi život u slučaju da sutra, kada budeš u braku, tvoj muž zatraži razvod. Muškarac ne treba da ti služi kao droga, jer ćeš u tom slučaju ti njemu služiti kao očajni izgubljeni narkoman i zavisnik kog će žaliti. Uvek postoji druga prilika, šansa, izlaz, rešenje. Nikad nisi sama i uvek možeš biti srećna ukoliko to zaista želiš. Znate kako kažu: ”Sve je u glavi. Kakve su ti misli takav ti je život” .

slika 223 Kako preboleti raskid?

Ne zaboravi koliko vrediš


Tara Đukić obožava Beograd, Lejdi Gagu, modu, osmehe svojih najboljih drugarica, kao i one kratke, a velike trenutke u životu kada shvati koliko je srećna. Veruje u ljubav jer ume da voli. Živi za dan kada će ostvariti svoje snove i biti uspešna, ispunjena žena. Svoje doživljaje i misli svakog dana deli sa svojim modnim blogovima I’m not a part of your cliche. I’m born this way i Belgrade Fashion Love. Za sebe voli da kaže je glavna i odgovorna urednica svog tananog srca, rastrojenog uma i jedinstvenog života.

Comments