Već ste shvatili da volite nekog ko ima mnogo problema i na sve načine pokušavate da mu pomognete. Oslonjen na vašu brigu i odgovornost, psihopata vas okrivljuje za sopstvene postupke i stanja, možda čak i priznaje da ima problem i moli vas da mu pomognete, ali on suštinski ne prihvata nikakvu pomoć.

Rešiti probleme i osloboditi se, za njega je najstrašnije, jer to znači gubljenje identiteta, takvog kakav je. To znači suočavanje i promenu. A to dalje znači da će morati da preuzme odgovornost za sebe.

Psihopata se grozi odgovornosti, on negde zna koliko je nemoguć i koliko nije sposoban da sa sobom izađe na kraj i uopšte ne želi da se osposobi, jer šta ćete onda vi da radite? Da prestanete da brinete o njemu i da rešavate njegove probleme i živite njegov život?

beautifulphotography.xanga25 Kako raskinuti sa psihopatom?

Izgubiće vas. I naravno, ne shvata da vas time već gubi, ako ste dovoljno jaki da shvatite da je vaša najveća odgovornost prema sebi i prema sopstvenom životu. I da je uzaludno voleti nekog ko nimalo ne voli sebe. Ko je ljubav prema sebi zamenio potpunom sebičnošću.

Comments