Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

2/3

Već ste shvatili da volite nekog ko ima mnogo problema i na sve načine pokušavate da mu pomognete. Oslonjen na vašu brigu i odgovornost, psihopata vas okrivljuje za sopstvene postupke i stanja, možda čak i priznaje da ima problem i moli vas da mu pomognete, ali on suštinski ne prihvata nikakvu pomoć.

Rešiti probleme i osloboditi se, za njega je najstrašnije, jer to znači gubljenje identiteta, takvog kakav je. To znači suočavanje i promenu. A to dalje znači da će morati da preuzme odgovornost za sebe.

Psihopata se grozi odgovornosti, on negde zna koliko je nemoguć i koliko nije sposoban da sa sobom izađe na kraj i uopšte ne želi da se osposobi, jer šta ćete onda vi da radite? Da prestanete da brinete o njemu i da rešavate njegove probleme i živite njegov život?

beautifulphotography.xanga25 Kako raskinuti sa psihopatom?

Izgubiće vas. I naravno, ne shvata da vas time već gubi, ako ste dovoljno jaki da shvatite da je vaša najveća odgovornost prema sebi i prema sopstvenom životu. I da je uzaludno voleti nekog ko nimalo ne voli sebe. Ko je ljubav prema sebi zamenio potpunom sebičnošću.

Editors choice