Da li vam se nekad čini kao da ćete svakog časa eksploditati? Da li osećate da ako se desi još samo jedna sitnica na koju niste računali, da ćete poželeti da okrenete leđa svemu i odete u nekom potpunom drugom pravcu?

Samo što se takav ishod nikada neće desiti, i sve što vam se dešava u toku dana, preživljavate dostojanstveno, a onda, kada se nađete sa partnerom, iskalite sav bes.

Nekada ni sami ne znate zašto se to dešava, zašto se svaka romantična večera, dogovor za izlazak, biranje filma, pretvore u svađu. A primećujete da se to dešava sve češće i češće.

parovi1 Kako sačuvati vezu od stresa?

Da li su vam poznate ovakve situacije:

Previše ste razdražljivi

Imate utisak da kada počnete da pričate o svojim problemima, ne nailazite na odgovore koje ste želeli da čujete. Osećate se razočarano ili kao da nemate dovoljno podrške i razumevanja od strane partnera. Razlog za to često može biti stres. Što ste duže pod stresom, veća je verovatnoća da ćete “izgubiti konce” i započeti svađu sa partnerom.

Celu vezu dovodite u pitanje

Kada ste duže vremena izloženi stresu, na svet oko sebe počnete da gledate negativno. Čini vam se da se ceo svet raspada, a ponajviše vaša veza.

Svađate se oko novih stvari

Prolazite kroz neku životnu promenu – novi posao, selidba, novi prijatelji, i odjednom se svađate sa partnerom oko stvari oko kojih ste se oduvek slagali, to definitivno nije slučajnost.

Da li razmišljate o prekidu veze?

Istraživanja su pokazala da kada ste izloženi stresu, više razmišljate o drugim ljudima. Anksioznost može učiniti da maštate o vezi sa nekim novim, da verujete da biste sa drugim partnerom bili srećniji i tada mnogo manje pažnje posvećujete osobi sa kojom ste trenutno u vezi.

Persen850x850 Kako sačuvati vezu od stresa?
Comments