Sve holivudske dame bar jednom imaju ulogu nekog akcionog heroja. Svaka od njih se za takvu ulogu priprema na drugačiji način. Pogledajte one koje smo izdvojili za vas.

Skarlet (Scarlett Johansson) je svojom ulogom u “Osvetnicima” (The Avengers) dokazala da tuča nije samo za muškarce. Prema rečima saradnika, Johansonova je mesec dana vredno radila na svojoj kondiciji i učila brojne veštine poput kung fua i vušua. Vežbala je mnogo i kod kuće, što joj je bilo veoma korisno kada je štap zamenila pištoljem. Svaka čast za trud!

Slika01 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (1. deo)

Prelepa Skarlet sa pištoljem

Samo jedan pogled na film “Prometej” (Prometheus) oduševio je publiku širom sveta. Ali, eto, Šarliz (Charlize Theron) nam je odala da je ostala bez daha snimajući neke scene u filmu. Naime, Teronova je rekla da bi bilo mnogo bolje da je vežbala. Kada je prva scena snimana prvi put je izgledala seksi, već drugi put not so much.

Slika02 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (1. deo)

I pored njenog priznanja, mi smatramo da je bila prelepa

En Hatavej (Anne Hathaway) je skoro izjavila da joj je u filmu “The Dark Knight Rises” bilo potrebno par ljudi da joj pomogne da obuče kostim. Njena glavna kaskaderka ju je osnaživala brojnim proteinima i terala je na rad u teretani. En je odlučila da postane jaka, pa se, na kraju, pored teretane i vegetarijanske ishrane posvetila i baikram jogi.

Slika03 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (1. deo)

Nama En uopšte nije izgledala loše

Svoj filmski debi Bilova (Jessica Biel) je doživela 2004. godine u filmu “Blejd: Trojstvo” (Blade: Trinity). Ona je ovu ulogu zapamtila najviše po vremenu od tri sata koje je dnevno provodila u teretani, posebnoj nutricionističkoj ishrani i treninzima. Ramena su joj se toliko povećala da su joj rekli da za sledeći film mora da ih “smanji”. Od tada, Džesika se bavi sportovima kao što su joga i boks.

Slika04 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (1. deo)

Nisu preterali kada su rekli da su Džesikina ramena i ruke bili jako veliki

Kejt Bekinsejl (Kate Beckinsale) se za svoju ulogu u filmu “Podzemni svet: Buđenje” (Underworld: Awakening) pripremala vežbajući tri do pet puta nedeljno tako što je radila svoje omiljene vežbe joge. Takođe, ishranu su joj znatno redukovali: morala je da jede tačno određenu porciju hrane kako bi se vežbanje isplatilo.

Slika05 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (1. deo)

Još jedna devojka u formi sa pištoljem

Neizostavna Anđelina Džoli (Angelina Jolie) je još jedna od glumica koje ćemo pomenuti. Iza sebe Džolijeva ima zavidan broj uloga u akcionim filmovima, pa je, upravo zbog toga, vredna spominjanja. Ona je probala sve: od ronjenja, boksa, preko pucanja iz pištolja i jahanja sve do trikova koje je izvodila na skijama na vodi. Anđelina je u zavidnoj formi. Bravo Endži!

Slika06 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (1. deo)

Anđelina to najbolje radi

Konačno smo došli i do zvezde čuvenih “Čarlijevih anđela” (Charlie’s Angels), koja se, takođe, pojavila i u prvom delu “Ubij Bila” (Kill Bill). Lusi (Lucy Liu) se za svoje uloge priprema treninzima sa japanskim mačem. Prema njenim rečima, ovaj mač je mnogo težak i telo mora da vam stoji u određenom položaju kako ne biste pali. Hrabro!

Slika07 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (1. deo)

Japanske veštine su opasnije nego što mislite


Sara Hadžić je Veliki zaljubljenik u književnost, prirodu i druženje. Uživa u dugim šetnjama po plaži i prelepim zalascima sunca. Užasno je romantična i nada se da će jednog dana upoznati svoju srodnu dušu. Iskrena, komunikativna, otvorena, tvrdoglava. Obožava da piše, čita, voli muziku- pored porodice i prijatelja, te tri stvari je apsolutno karakterišu. Vodi se parolom ”Bolje da uradiš nešto pa da se kaješ, nego da ne uradiš ništa.”

Comments