Pogledajte nastavak liste o najpripremljenijim i najposvećenijim glumicama koje su bar jednom u životu imale ulogu akcione heroine.

Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer) se uvukla u mačje odelo, pre Hatavejeve (Anne Hathaway), u Bartonovom (Tim Burton) filmu “Povratak Betmena” (Batman Returns). Kaže da se osećala kao u vakuumu u tom čuvenom odelu. Kako bi imala više kondicije, išla je na časove kik-boksa. Takođe, vežbala je sa trenerom borbu bičem, koja joj je zatrebala u brojnim scenama.

156 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (2. deo)

Odelo koje nas je iznenadilo

Hale Beri (Halle Berry) je još jedna u nizu akcionih heroina. Provela je neko vreme “oštreći” svoje kandže, iako u manje tesnom i otkrivenijem kostimu. Naporno je trenirala uz Harli Pasternakov (Harley Pasternak) plan vežbanja koji se sastoji od pet posebnih vežbi, koje se kombinuju sa dijetom i koji je osmišljen samo za nju. Takođe, Berijeva preferira vežbanje s bičem u odnosu na obično vežbanje, jer je efektnije, a ujedno i seksi i zabavno. Toliko joj se dopalo vežbanje s bičem, da se priča da joj je trener poklonio jedan nakon što se snimanje filma završilo.

239 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (2. deo)

Zanosna Hale Beri još jednom je dokazala koliko vredi

Kada morate da branite svog sina, budućeg vođu čovečanstva, činjenica je da ćete morati da “napakujete” malo mišića. U slučaju Sare Konor (Sarah Connor), mnogo. Za ulogu Sare, Linda Hamilton (Linda Hamilton) morala je da prihvati pomoć fitnes gurua Antonija Kortesa (Anthony Cortes). Trinaest nedelja pre početka snimanja filma Antoni je Lindu trenirao po tri sata dnevno šest dana u nedelji. Za to vreme ishrana joj je bila znatno redukovana: velike količine pahuljica sa obranim mlekom, piletinom i suvom salatom. Hamiltonova je rekla da se mnogo trudila i da je to najvažnije. Rezultate smo mogli i sami da vidimo. Bravo!

339 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (2. deo)

Mišići su nas iznenadili. Svaka čast!

Sigurni Viver (Sigourney Weaver) je svoj debi imala u serijalu “Tuđin” (Alien) 1979. godine. Za lik koji je tumačila Viverova kaže da Elen Ripli (Ellen Ripley) nije čekala nikog da je spase. U delu filma iz 1986. Viverova je morala posebno da se potrudi, jer su na snimanju bile teške vojne puške. Sigurni je propustila treninge pred snimanje, jer je dolazila sa snimanja svog prethodnog filma, a uprkos tome bila je jedna od fizički najspremnijih osoba tamo.

429 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (2. deo)

U najkritičnijim scenama je najbolja

Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence) je zvezda novog filmskog hita “Igre gladi” (The Hunger Games). Za svoju ulogu u filmu “Iks-men – Prva generacija” (X-Men: First Class), Lorensova je morala da aktivno krene u teretanu. Pričalo se da je kostim morao biti prepravljen kako bi odgovarao njenoj figuri. Ipak, u “Igrama gladi” njena atletska građa nas ostavlja bez daha. Za ulogu Ketnis (Katniss Everdeen), Dženifer je morala da pohađa časove streljaštva, kao i da radi vežbe i ide na jogu. Ako vam ovo ne zvuči dovoljno zamorno, njen trener će dodati da je Lorensova vežbala svakodnevno penjanje na drveće i stene.

524 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (2. deo)

Rukovanje s lukom i strelom nije joj teško palo

Džesika Alba (Jessica Alba) je priznala da je polomila par rebara radeći vratolomije na snimanju filma “Mračni anđeo” (Dark Angel). Posle toga, Alba je imala par uloga u akcionim filmovima: “Fantastična četvorka” (Fantastic Four), “Fantastična četvorka – Uspon Srebrnog letača” (Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer) i “Mačeta” (Machete). Za svoje uloge Džesika se pripremala tako što je sa Ramonom Braganzom (Ramona Braganza) trenirala pet do šest puta nedeljno. En Hatavej priznaje da se Alba nimalo ne šali. Dodaje da je trudna Alba mogla da uradi više trbušnjaka od nje. Posvećenost za svaku pohvalu!

615 Kako se glumice pripremaju za uloge akcionih heroina? (2. deo)

Zanosna Alba se potpuno predaje svojoj ulozi

Prethodni deo ovog teksta možete pogledati ovde.


Sara Hadžić je Veliki zaljubljenik u književnost, prirodu i druženje. Uživa u dugim šetnjama po plaži i prelepim zalascima sunca. Užasno je romantična i nada se da će jednog dana upoznati svoju srodnu dušu. Iskrena, komunikativna, otvorena, tvrdoglava. Obožava da piše, čita, voli muziku- pored porodice i prijatelja, te tri stvari je apsolutno karakterišu. Vodi se parolom ”Bolje da uradiš nešto pa da se kaješ, nego da ne uradiš ništa.”

Comments