Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Ozbiljna i duboka ljubav počinje tamo gde zaljubljenost prestaje – onaj intenzitet emocija koji ste upoznali u početku i koji vas je povezao, ono uzbuđenje i nemir pri samoj pomisli na njega, strast koja vas tera da se neprekidno dodirujete i koristite svaku priliku da se “dohvatite” – sve to prolazi i postaje lepa uspomena na prvi period zaljubljenosti. Ponekad se nostalgično prisećate tog perioda, jer lepo je biti zaljubljen – emocije vladaju, a mozak se odmara (od razuma) i život je neverovatno uzbudljiv. Ali zamislite da tako živite svakog dana u svom životu – uzbuđenje bi vam potrošilo svu energiju i sagoreli biste. Nije predviđeno da stalno budemo zaljubljeni – i uznemireni – već da težimo smirivanju i miru.

Mir – to je ono što postaje vitalan deo vaše ljubavi posle nekoliko godina zajedničkog života. Odavno se više ne osećate kao na rolerkosteru, u fliperu, na auto-trkama. Vožnja se usporila, sada putujete širokim i ravnim auto putem zajedništva, vozite lagano, razgledate predeo i nikuda ne žurite. Partner je deo vas, osećate tu povezanost, gotovo srodnost, on je vaš i vi ste njegovi i taj osećaj pripadnosti je topao i prisan i – kad razmislite – mnogo bolji od uzdrhtalosti i čežnje koju ste osećali na početku.

Imate poverenje u svog partnera i on u vas, dobro se poznajete i tačno znate u čemu možete da računate na partnera i da se na njega oslonite, kao i koje su mu slabosti i gde je njemu potrebno da se osloni na vas. Znate šta da očekujete od njega i sigurni ste. Ne žudite za dokazima ljubavi i privrženosti, jer znate da je ljubav postojana i da ste privrženi jedno drugom u potpunosti.

Kad legnete zajedno i zagrlite se, više ne osećate navalu uzbuđenja i strasti – seks postaje nešto ređi, uvek može, ali uopšte se ne osećate loše i ako izostane – već osećate smirenost, toplinu i pospanost. Osećate se sigurno i zaštićeno u partnerovom zagrljaju i volite taj osećaj više od svega.

Editors choice