Karlie Kloss

Karlie je svoj modni debi imala na humanitarnoj reviji u rodnom gradu u Misuriju, a nešto kasnije, sa 15 godina, bila je jedna od glavnih zvezda Njujorške nedelje mode i to na Calvin Klein reviji. Tada je sve krenulo… “Otkrivena” je sa 13 godina u tržnom centru u Sent Luisu, a nije joj bilo potrebno mnogo da postane jedan od najpopularnijih modela koji je učestvovao na svim glavnim revijama u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu. Oscar de la Renta, Versace, Diane von Furstenberg su samo neke od kampanja koje su iza nje, a 2015. godine je osnovala i stipendijski program “Kode with Klossy” koji podržava mlade talente, devojčice koje su zainteresovane za računarstvo, kako bi postale lideri u toj oblasti.

Emily Ratajkowski

Njen san o glumi i modelingu je ostvaren potpisivanjem ugovora za Ford Models, kada je imala 14 godina. Na početku svoje karijere je imala više glumačkih nego modeling aranžmana, ali to je nije omelo da nastavi da gura dalje, u pravcu mode. Zbog modeling karijere je napustila i koledž, a nakon veće pauze je svet ponovo podsetila na sebe pojavljivanjem u spotu “Blurred Lines”. Uglavnom, Emily iza sebe sada ima mnogo editorijala u brojnim modnim magazinima, kao i uloge u filmovima “Gone Girl”, “Entourage” i “I Feel Pretty”.

Kate Moss

Poznati scout Sarah Doukas otkrila je Kate kada je imala 14 godina i to na aerodromu u Njujorku. Obe su putovale za Englesku, a kako navode mediji, Sarah je prišla Kate čim je avion uzleteo i čim je bilo dozvoljeno kretanje u avionu. Kate je tokom devedesetih sarađivala sa Calvin Kleinom što ju je i dovelo do statusa modne ikone koja je godinama kasnije dominirala na modnim pistama i kampanjama, zbog čega je danas sasvim opravdano jedna od kultnih supermodela, baš kao i Naomi. Kate je otvorila svoju agenciju za mlade modele Kate Moss 2016. godine.

Comments