Joan Smalls

Joan nije jedna od onih modela koji su “otkriveni” slučajno – naprotiv! Ona se sesno i namerno obrela u modnoj industriji, a svoje prve modne korake je napravila u Portoriku, gde je rođena i odrasla. Nakon što se preselila u Njujork, potpisala je ugovor sa agencijom IMG 2009. godine i fokusirala se isključivo na revije i piste. Givenchy Haute Couture revija 2010. godine bila je njeno do tada najveće priznanje i razlog što je Joan sada jedan od najpoznatijih modela danjašnice. Iste godine je postala i “anđeo” i šetala čuvenom Victoria’s Secret revijom, a osim ovoga, sarađivala je i sa mnogim drugim velikim imenima – Gucci, Chanel, Prada, Tom Ford, Versace, Balenciaga, Saint Laurent, Louis Vuitton.

Slick Woods

Slick je zapravo otkrio drugi model, Ash Stymest! Kada ju je video na autobuskoj stanici, bukvalno je potrčao ka njoj, a kako je Slick izjavila, vrlo brzo nakon tog susreta su postali najbolji prijatelji – i kolege! Zahvaljujući njemu, David Mushegain je počeo da je fotografiše, preselila se u Njujork i počela da sarađuje sa agencijom The Lions. Slick je bila zvezda Moschino i Calvin Klein kampanja, a sasvim sigurno je znaš i zahvaljujući saradnji sa Fenty Beauty by Rihanna. Zapravo, ona je pevačicina omiljena muza, pa nas ni ne čudi što je, iako u devetom mesecu trudnoće, bila glavna zvezda njene Savage x Fenty revije u okviru Nedelje mode u Njujorku. 

Cara Delevigne

Cara je “glatko” ušla u svet mode zahvaljujući svojim kontaktima, ali i sestri Poppy. Kako je manekenka sama jednom prilikom rekla, od pete godine se druži sa Genevieve Garner, ćerkom Sarah Doukas koja je, sećaš se, “otkrila” i Kate Moss. Sarah ju je videla kada je jednog dana došla po ćerku u školu i tako je sve i počelo. Cara nikada nije ni razmišljala o modelingu, ali je taj susret definitivno sve promenio. Potpisala je ugovor sa agencijom Storm Model Management 2009. godine, a svoju prvu kampanju za Burberry uradila je sa 18 godina. Godine 2012. Cara je proglašena modelom godine na dodeli British Fashion Awards.

Izvor fotografija: instagram.com
Naslovna fotografija: instagram.com/naomi

Ivana

Comments