Stalno razmišljate o izdajama i razočaranjima u prošlim vezama. Ne možete to da otpustite i odgurnete, jer strahujete da će vam se iste stvari ponoviti – već su se ponavljale. 

Uvek ste zabrinuti zbog utiska koji ostavljate. Umesto da se usredsredite na komunikaciju sa nekim ko vam je privlačan, vi brinete o tome da li je sve na vama u redu, odnosno, osećate da nešto nije u redu (pokvarila vam se frizura ili šminka, ta majica vam ne stoji dobro) i propuštate priliku da opušteno uživate u flertu. 

Opterećuje vas slanje poruka – ako neko ne odgovori odmah, pretpostavljate da ste nešto pogrešili, ne usuđujete se da prvi nekog kontaktirate, jer ne verujete da bi mu to bilo prijatno… Zato vam se dešava  da gubite kontakte sa ljudima i povlačite se. 

Privlače vas pogrešni tipovi. Vi podsvesno sabotirate sebe posežući samo za onima koji su nedostupni, hladni, distancirani, jer ne verujete da zaslužujete bolje od toga. 


Ne umete da istaknete svoje vrline, odnosno, ne zračite zadovoljstvom – ne pričate o nekom svom uspehu i o tome kako se zbog toga osećate dobro, nego birate neku neutralnu temu, ili se zbog nečeg žalite. Ne dozvoljavate drugoj osobi da vidi koliko ste sjajni. 

Ne umete da prihvatite kompliment – ako vam neko kaže nešto lepo i pohvalno, postidite se, ili promrmljate nešto negativno. 

Šalite se na svoj račun prilično morbidno. U principu, to je dobar društveni potez, šaliti se na svoj račun, ali kad kažete nešto mračno, a umesto smeha i zezanja nastane trenutak tišine, znajte da se u vašoj šali ogleda pravo očajanje. 

Ne verujete da ćete ikada pronaći ljubav. Ako nastavite da mislite da ćete zauvek biti sami, verovatno ćete i biti. Potrebno je da pronađete način da iskreno verujete u sebe, da cenite svoje vrednosti i da negujete uverenje da ste vredni truda i da zaslužujete najbolje. 

Naslovna fotografija: insatagram.com/couples_magazine

Brankica Milošević 

Comments