Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/2

Ljubav je divna i laka, ali odabrati jednu osobu i voleti je iz dana u dan je ono što je teško – čak i kad nema dodatnih otežavajućih okolnosti, kao što je depresija. Depresivna osoba se bori sa sobom, pokušava da prevaziđe svoja stanja (ili im se prepušta), okrenuta je ka sebi i ne oseća da je vredna ljubavi. Ali ljubav jeste lekovita i ako voliš nekoga ko se bori sa depresijom, pridružićeš mu se i doprineti toj borbi.

Prihvatanje

Kao prvo, treba da prihvatiš da je to nešto što možda nikada nećeš razumeti – da bi shvatila nečiju unutrašnju borbu, očaj pred zidovima kojima je ograđen iznutra, moraš zaista da budeš u njegovoj koži, a to ni uz najviši stepen empatije i želje za razumevanjem, nije moguće. Ali ne moraš da razumeš sve kroz šta voljena osoba prolazi, dovoljno je da je voliš.

Videćeš njegovu mračnu stranu

Jedna od odlika ljubavi je da znaš najgore o nekome, ono što mrzi kod sebe i krije od drugih i da to ne umanjuje tvoju ljubav i privrženost. Bliskost i povezanost neminovno dovode do ogoljenosti i do toga da svog depresivnog partnera upoznaš prisnije, dublje i temeljnije nego što je ikada ikome dozvolio, jer on ima razloga da krije svoj mrak.

To nije ona osoba koju si zavolela

Kad upoznaš drugu, mračnu stranu svog partnera, osetićeš se prevareno. To nije ona osoba koju si zavolela. I to nije pravi on. Čućeš od njega grube i optužujuće reči koje će te boleti. Videćeš nekoga koga ne poznaješ, nije ti blizak i ne želiš ništa da imaš sa njim. Videćeš otelotvorenu bolest – i to je ono što on stalno nosi sa sobom i sa čim živi.

nik shuliahin 251237 Kako voleti nekoga ko je depresivan?

Editors choice