Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Novija istraživanja su potvrdila da je vežbanje veoma korisno za telo koliko i za psihu, ali su otišla i korak dalje, iznoseći tvrdnju da vežbanje usrećuje više od novca. Ako ne želite da preispitujete ovo merilo, jer prihvatate da je novac ono što vas najviše usrećuje (i verovatno unesrećuje, ako ga nemate dovoljno), onda se bacite na vežbanje.

Ali, pazite, mnogo, više i previše vežbanja vam neće doneti više sreće!

Dakle, istraživači sa Yalea sproveli su obimno istraživanje na preko milion amerikanaca, u vidu upitnika kojima su se tražile informacije o fizičkom zdravlju, o ponašanju i mentalnom stanju. Učesnici su odgovarali na pitanja kao što su – koliko puta su se osećali loše i depresivno zbog stresa, emotivnih problema i drugih problema u poslednjih mesec dana, koliki su im prihodi, kojim fizičkim aktivnostima se bave…

Sumiranja rezultata dovela su do interesantnog uvida – oni koji su redovno (svakodnevno) fizički aktivni, godišnje se osećaju loše više od 30 dana u ukupnom zbiru, dok su oni koji nisu aktivni “u daunu” svega 18 dana godišnje. Takođe, rezultati su pokazali da se fizički aktivne osobe osećaju jednako dobro kao i one koje se uopšte ne bave sportom, ali koje imaju visoke prihode (oko 25. hiljada dolara – i više – godišnje).

Editors choice