Hot topics

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

1/2

Novija istraživanja su potvrdila da je vežbanje veoma korisno za telo koliko i za psihu, ali su otišla i korak dalje, iznoseći tvrdnju da vežbanje usrećuje više od novca. Ako ne želite da preispitujete ovo merilo, jer prihvatate da je novac ono što vas najviše usrećuje (i verovatno unesrećuje, ako ga nemate dovoljno), onda se bacite na vežbanje.

Ali, pazite, mnogo, više i previše vežbanja vam neće doneti više sreće!

Dakle, istraživači sa Yalea sproveli su obimno istraživanje na preko milion amerikanaca, u vidu upitnika kojima su se tražile informacije o fizičkom zdravlju, o ponašanju i mentalnom stanju. Učesnici su odgovarali na pitanja kao što su – koliko puta su se osećali loše i depresivno zbog stresa, emotivnih problema i drugih problema u poslednjih mesec dana, koliki su im prihodi, kojim fizičkim aktivnostima se bave…

Sumiranja rezultata dovela su do interesantnog uvida – oni koji su redovno (svakodnevno) fizički aktivni, godišnje se osećaju loše više od 30 dana u ukupnom zbiru, dok su oni koji nisu aktivni “u daunu” svega 18 dana godišnje. Takođe, rezultati su pokazali da se fizički aktivne osobe osećaju jednako dobro kao i one koje se uopšte ne bave sportom, ali koje imaju visoke prihode (oko 25. hiljada dolara – i više – godišnje).

Editors choice