I eto veze između vežbanja, sreće i novca. Novac očigledno donosi mentalnu stabilnost, odsustvo egzistencijalnog straha, samopouzdanje i svest o tome da je uz pomoć novca moguće rešiti mnoge probleme i obezbediti da se život odvija lakše, jednostavnije i sa manje stresa. Opuštenost donosi uravnotežen rad žlezda, a telesna ravnoteži donosi osećanje zadovoljna i sreće.

Isto to radi i vežbanje – pokreće energiju, oslobađa stresa i uravnotežuje hormone, dok istovremeno donosi osećaj da radite nešto smisleno i dobro za sebe, što donosi pozitivna osećanja.

Bavljenje sportskim aktivnostima deluje veoma brzo, a zarađivanje mnogo novca koje donosi isti efekat sreće je proces.

Međutim, ne možete postati srećni tako što ćete mnogo vežbati i naprezati se – preterivanje u fizičkim aktivnostima može štetno da utiče na psihičko zdravlje.

Fizička aktivnost doprinosi mentalnom blagostanju kada je umerena i vremenski ograničena, utvrdili su istraživači sa Univerziteta Yale. Idelana mera je tri do pet treninga nedeljno u trajanju od 30 do 60 minuta. Mentalno zdravlje ispitanika koji su vežbali više i duže od toga, bilo je nestabilnije nego kod onih koji nisu bili naročito fizički aktivni.

Organizujte se prema naučnim saznanjima – umereno vežbajte, a ako pri tom još uspevate da zaradite dovoljno novca, ispunjavate sve uslove za zdravlje, mentalnu stabilnost i sreću.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/flwhrs

Brankica Milošević

Comments