Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

I eto veze između vežbanja, sreće i novca. Novac očigledno donosi mentalnu stabilnost, odsustvo egzistencijalnog straha, samopouzdanje i svest o tome da je uz pomoć novca moguće rešiti mnoge probleme i obezbediti da se život odvija lakše, jednostavnije i sa manje stresa. Opuštenost donosi uravnotežen rad žlezda, a telesna ravnoteži donosi osećanje zadovoljna i sreće.

Isto to radi i vežbanje – pokreće energiju, oslobađa stresa i uravnotežuje hormone, dok istovremeno donosi osećaj da radite nešto smisleno i dobro za sebe, što donosi pozitivna osećanja.

Bavljenje sportskim aktivnostima deluje veoma brzo, a zarađivanje mnogo novca koje donosi isti efekat sreće je proces.

Međutim, ne možete postati srećni tako što ćete mnogo vežbati i naprezati se – preterivanje u fizičkim aktivnostima može štetno da utiče na psihičko zdravlje.

Fizička aktivnost doprinosi mentalnom blagostanju kada je umerena i vremenski ograničena, utvrdili su istraživači sa Univerziteta Yale. Idelana mera je tri do pet treninga nedeljno u trajanju od 30 do 60 minuta. Mentalno zdravlje ispitanika koji su vežbali više i duže od toga, bilo je nestabilnije nego kod onih koji nisu bili naročito fizički aktivni.

Organizujte se prema naučnim saznanjima – umereno vežbajte, a ako pri tom još uspevate da zaradite dovoljno novca, ispunjavate sve uslove za zdravlje, mentalnu stabilnost i sreću.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/flwhrs

Brankica Milošević

Editors choice