Kampanja Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Drama u taksiju“ koju je osmislila i realizovala kreativna agencija „McCann Beograd”, dobitnik je nagrade „Naj viral” na manifestaciji „mt:s Noć Reklamoždera”, koja je održana tradicionalni 15. put u beogradskom Centru Sava.

Nekoliko Beograđana doživelo je uzbudljivu vožnju, ne sluteći da su zapravo publika jedinstvene pozorišne predstave izvedene „jedan na jedan”. Glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta prerušeni u taksiste na zabavan način su prepričavali siže poznatih dramskih komada, promovišući na taj način pozorište. Kampanja je izazvala pozitivne reakcije javnosti, o čemu svedoči preko 800.000 pregleda na YouTube kanalu.

Kampanja „Drama u taksiju” dobitnik nagrade „Naj viral” na manifestaciji “Noć Reklamoždera”2 Kampanja Drama u taksiju” dobitnik nagrade Naj viral” na manifestaciji mt:s Noć Reklamoždera”

„Međunarodne nagrade i priznanja od strane struke koja smo dobili za kampanju „Drama u taksiju” nam mnogo znače, ali posebno nam je drago to što smo dobili nagradu baš od onih kojima je naša kampanja bila namenjena i koji su, uostalom, i najzaslužniji za njen uspeh – od publike. Nadamo se da će ta ista publika, ukoliko već nije, postati i pozorišna publika, zahvaljujući upravo našoj kampanji”, izjavio je Nemanja Stanković, copywriter u agenciji „McCann Beograd“, posle preuzimanja nagrade.

Kampanja „Drama u taksiju“ na ovogodišnjoj reviji najboljih kampanja „BalCannes“ našla se u finalnom izboru 25 najboljih regionalnih kampanja, a dobila je i nagradu „SoMoBorac“ za viralni block buster koja se na Weekend Media Festivalu dodeljuje najboljim kampanjama u oblasti digitalnih  medija i društvenih mreža.

„World Tour“ nagrada za domaću reklamu pripala je kampanji „Kada voziš, parkiraj telefon“ koju je kompanija Telekom Srbija realizovala u saradnji sa Upravom Saobraćajne policije MUP-a Srbije, Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja, a koju je osmislila agencija „McCann Beograd“.

Comments