Kad god se zaljubite, suočavate se sa anksioznošću – divno je, uzbudljivo je i zastrašujuće je. Ne znate u šta se upuštate, a strepite da ste opet pogrešili i poklonili srce osobi kojoj taj poklon uopšte nije potreban. Strahujete da će se stvari odigrati prema nekom šablonu koji poznajete, da ćete se razočarati i posle ćete opet morati da samujete i da nekog tražite. Ali, kada se desi onaj pravi spoj, pojavljuju se zelene zastavice – baš kao što se pojavljuju i crvene, kada vas upozoravaju da su vaši strahovi opravdani. 

Vaša povezanost je drugačija od uobičajene

Možda ste odmah “kliknuli”, a možda je trebalo vremena. Ali, u tom odnosu se osećate potpuno slobodno – bezbedno je za vas da budete to što jeste. Možete da pričate o svemu, da se poveravate i da se ne stidite zbog svega zbog čega ste se uvek stideli. Možete da razgovarate satima i danima i da vam nikada ne ponestane tema. Čak i ako ste se tek upoznali, imate osećaj da se celog života znate. 

Osećate se sasvim prijatno 

Postoje dve vrste odnosa koje imate sa drugim ljudima – sa jednima volite da provodite vreme, ali ne možete potpuno da se opustite, ili pak, stalno morate da budete na oprezu. I one druge, sa osobama pored kojih vam je dovoljno da budete, pa da se osećate prijatno. Nema potrebe da se tišina “ispunjava”, jer vam je ugodno i kad ćutite i kad razgovarate. I dešava se da progovorite uglas, izgovarajući gotovo iste rečenice. I jednako se dobro osećate kad se doterate i izađete negde zajedno, kao i kad ste znojavi i dronjavi. 

Osećate pripadnost 

Već posle kratkog vremena osećate da je ta osoba deo vaše porodice. Nemate nikakvu zadršku da upoznate sve njene članove porodice, niti da nju upoznate sa svojima, jednostavno spadate zajedno, kao da je tako – nekako oduvek. Delite brige, nade, strahovanja, planove, radosti i uzbuđenja, osećate bliskost, pripadnost, tu ste za jedno za drugo, u svakoj situaciji. Računate na tu osobu i znate da vas neće izneveriti u nekoj krizi. 

Comments