Kada je u pitanju trening tokom kog želite da radite na snazi, tada treba početi vežbe sa tegovima, pa nakon toga kardio. Ukoliko biste prvo počeli sa kardio treningom, potrošili biste dosta energije koja vam je potrebna za treninge snage i same vežbe nećete raditi u što jačem intenzitetu. Potrebno je da svu energiju usredsredite na vežbe snage, a svakako je preporučljivo da ostavite prostora za lagani kardio nakon toga, čime ćete opustiti mišiće i osloboditi se napetosti.

Ako je svrha vašeg treninga održavanje dobre kondicije, onda prvo treba da odradite kardio trening. Tako se najbolje održava forma i izdržljivost vašeg tela!

Najbolje rešenje bi bilo da ova dva treninga odvojite u danu, na primer, pre podne odradite kardio, a kasnije u toku dana trening sa tegovima ili obratno. Na taj način redosled ova dva treninga neće biti bitan i nećete morati da brinete da li ste pogrešno odradile trening. Međutim, ukoliko nemate vremena da ovako rasporedite oba treninga, bez brige! Samo je važno da uvek imate na umu da je kombinacija ova dva treninga najefikasnija! Koliko god vremena da odvojite za trening, potrudite se da rasporedite vreme i za kardio i za trening sa tegovima!

Naslovna fotografija: unsplash.com

Anja Dragović

Comments