Kate Winslet Vogue UK 021 Kate Winslet

Kejt za "Vogue UK"

Ona je dobitnica Oskara, zaštitno lice brenda Lancôme, dama sa stilom i inspiracija mnogim kreatorima. Upoznajte Kejt Vinslet (Kate Winslet).

Rođena je 1975. godine u Engleskoj, u pravoj umetničkoj porodici. Njen otac, kao i sestre Ana i Bet, bili su profesionalni glumci. Kejt je pohađala Redroofs školu umetnosti i bila miljenica profesora, ali i kolega.

Život na filmskom platnu

Sa 19 godina dobija ulogu u filmu “Nebeska stvorenja” (Heavenly Creatures, 1994) koji je režirao Piter Džekson (Peter Jackson), a godinu dana kasnije sledi ekranizacija romana Džejn Ostin (Jane Austin) “Razum i osećajnost” (Sense and Sensibility, 1995) u kome Kejt stoji rame uz rame sa Emom Tompson (Emma Thompson). Film “Titanik” (Titanic, 1997) i uloga Rouz su joj doneli veliku popularnost i nominaciju za Oskara u kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu. Kritičari su ocenili da je blistala u filmu “Večni sjaj besprekornog uma” (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) u ulozi Klementine Kružinski. Slede uloge u ostvarenjima “Čopor” (Pride, 2004), “U potrazi za Nedođijom” (Finding Neverland, 2004), “Praznik” (The Holiday, 2006), “Svi kraljevi ljudi” (All the King’s Men, 2006) i “Revolucionarni put” (Revolutionary Road, 2008). Zahvaljujući predano odigranoj ulozi Hane Šmic u filmskom ostvarenju “Čitač” (The Reader, 2008) u režiji Stivena Doldrija (Stephen Daldry), dobija Oskara 2009. godine za najbolju glumicu. Iste godine dobija i svoj drugi Zlatni globus. Radnja filma “Čitač” prati Majkla Berga, berlinskog advokata, koji je, kao tinejdžer, imao ljubavnu vezu sa starijom ženom, Hanom Šmic, za koju se osam godina kasnije saznalo da je bila čuvar u logoru Aušvic. Berg kao student prava prati Hanino suđenje, ali se ne usuđuje da otkrije njenu tajnu, koja bi joj mogla pomoći u sudskom procesu. Pored Kejt, u filmu su igrali i David Kros (David Kross) i Ralf Fajns (Ralph Fiennes).

Kejt trenutno snima komediju “Carnage” zajedno sa Džudi Foster (Jodie Foster), a po scenariju Romana Polanskog (Roman Polanski). Premijera filma se očekuje 2012. godine. Očekuje se i realizacija filma “Movie 43” u kome će, pored Kejt, igrati Hju Džekmen (Hugh Jackman), Džerard Batler (Gerard Butler), Uma Turman (Uma Thurman) i još puno velikih holivudskih imena.

Aprilske naslovnice

glamour apr 11 001 Kate Winslet

Kejt Vinslet se našla na aprilskoj naslovnici “Glamour”-a. Međutim, pravo iznenađenje je izazvala aprilska naslovnica britanskog “Vogue”-a gde se Kejt pojavljuje u haljini Rolanda Murea (Roland Mouret) sa kratkom plavom kosom. Fotografije za ovaj editorijal, koji nosi naziv Bold & Beautiful, uradio je Mario Testino (Mario Testino). U razgovoru sa Džo Elison (Jo Ellison) Kejt priča o svojim profesionalnim planovima i privatnom životu i razvodu od Sema Mendeza (Sam Mendes). To je, inače, bila njena treća naslovnica za “Vogue”.

Ljubimica kuće Lancôme

kate winslet for lancome Kate Winslet

Već smo najavili novi proizvod brenda Lancôme – ruž L’Absolu Nu i Kejt kao njegovo zaštitno lice. Tokom svih ovih godina postojanja na filmskoj sceni, mnoge kozmetičke kuće, a prva među njima Lancôme, smatrale su Kejt za istinsku lepoticu. Tako je ova glumica bila zaštitno lice parfema Trésor, ruža L’Absolu Rouge i kreme Rénergie.

Red Carpet stil

Badgley Mischka 680x10241 Kate Winslet

Kejt u Badgley Mischka haljini

Na crvenom tepihu Kejt nosi duge elegantne haljine. Najčešće su to Zac Posen, Dolce & Gabbana, Carmen Marc Valvo i Escada. Po mišljenju magazina “People’s” izabrana je pored 9 drugih za najbolje obučenu damu na crvenom tepihu 2009. godine. Na toj listi su se našle i Mišel Obama (Michelle Obama), Nikol Riči (Nicole Richie) i Riz Viterspun (Reese Witherspoon).


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan najnovijim beauty trendovima i neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments