Kategorija “Voljiv sam”

Meni najomraženija.

Većini, verovatno, slatka i mila.

Tu upadaju svi oni muškarci koji mnogo vole da se vole. Koji su slatki. Baš slatki. Koji će vam rado kupiti neki sladak poklon. I plišanu igračku, wow! I koji će vas rado držati za ruku na javnim mestima. I koji će vas ljubiti na svakom uglu. I koji će odmah promeniti svoj facebook relationship status. I koji će na profilu, možda, držati vašu zajedničku fotografiju (moguće sa nekim meda-srce ramom). I koji će vas u septembru pitati sta planirate za Novu godinu, a u decembru koji su vaši planovi za leto. I koji neće zaboravljati vaš rođendan, i godišnjice, i sve to. I koji nikada neće pomisliti da su u tom i tom trenutku možda suvišni. I koji će vam slati slatkaste poruke. I lako reći “volim te”. Ne prebrzo, samo prelako; prebrzo “volim te” bi mogla biti odlika Zavodnika ili Pomalo Neurotičnih, koje ćemo kasnije pomenuti.

S obzirom da imam problem sa bliskošću i da se istinski grozim svih “slatkastih” stvari, oni na moj probavni sistem deluju kao pokvareno mleko.

Ne volim da mi budu voljivi i ne volim da ih gledam kako nekim drugima bivaju voljivi, jer mi se od njihove voljivosti utroba gadno uznemiri.

Na moju veliku radost, nisam ih odveć sretala ili sam, ukoliko ih sretnem, vrlo lako uspela da ih prepoznam i preporučim nekoj drugoj, takođe voljivoj.

Ne znam kako bi se to moglo doznati, ali recimo da se prepoznaju se po tome što gotovo nikada nisu single. Uglavnom zbog toga što njihova voljivost nije puka voljivost već kompleks, i strah od samoće, i nemogućnost da sami sa sobom izađu na kraj, i da budu sami sa sobom, pre svega.

Gnušam ih se. Tačka.

tipovi muskaraca Kategorije ludaka na koje se da naići

Kategorija “Pomalo sam neurotičan”

…samo što Pomalo Neurotičan to ne govori.

Ne prepoznaje se lako, ali njegove promene raspoloženja prilično je jednostavno uočiti i mogu se porediti jedino sa nekim vrlo snažnim PMS-om.

Jednog dana su savršeno simpatični i puni razumevanja i ako im, kroz osmeh, kažete stvari poput “kreten si”. Oni će znati da ste to mislile na “simpatičan kreten” način, a već sledeći dan će na te iste reči da “planu” i pitaju vas zašto ste, recimo, sa njima, ako mislite da su kreteni.

Komplikovani su. Na raznim nivoima.

Zapravo su (iako to zvuči izlizano) ljubav i nežnost ono što im treba i ako imate živaca da plovite kroz njihove neuroze, prilično lako ćete stići i do probijanja oklopa neurotičara. Pitanje je, jedino, da li će vam se dopasti ono što ispod nađete?

Meni su, povremeno, bivali dragi zbog toga što liče na razjarene životinje koje će vas istog časa smazati, a koji su zapravo sve samo ne takvi.

Problem sa njima je to što, nakon probijanja oklopa, obično shvatite da ste dobili 2 u 1 najgoru moguću kombinaciju tj. muškarca koji je šonja, a koji glumi da je mudonja, tek da se ne bi videlo da je šonja.

Ok je dok ne dođe do preterivanja. Tada je najbolje bežati. I to baš bežati, jer sa njima nemate mnogo izbora. Na drugo, zbog neurotičnosti, i nisu navikli.