Kategorija “Drug sam ti”

Oni najčešće i jesu (gotovo samo) drugovi. Neke žene ih zovu “ljubilice”, neke “vatalice”, neke “kres – šeme”, neke drugačije od toga. Zapravo, sve to zavisi od onoga ka čemu oboje “naginju”. Uglavnom su najbolji (polu)drugovi, pa zbog toga i ne postaju nesto više.

Sa njima može biti zabavno. Baš. Ukoliko niste sklone da osećate mnogo. Njima se možete vraćati kada se od nekih drugih ljudi “potrošite”. I oni vama kada ih neke druge žene umore. Interesi su vam, u suštini, slični: razumete se i ljubite.

Glasam za ovu kategoriju – ako je zezanje zaista dobro, ako su druženje i odnos izvan svega toga dobri, ako ne mislite da ćete želeti da vam on bude više od (polu)druga. Ili, ako ste sigurne da ni on neće nekada poželeti da mu budete nešto više.

Izostavila sam mnoge kategorije. Neke, prosto, ni sama nisam uspela da adekvatno kategorišem. A neke, eto, ne želim da kategorišem jer su mi previše divni da bih dozvolila sebi da ih ubacim u neki od kalupa, kao nekog ko je kliše, kao nekog ko ima svoje “duplikate” i sve tome slično.

opasan muškarac Kategorije ludaka na koje se da naići

Navedene kategorije nisu Dobre ili Loše, već su prosto – kategorije. Ko voli – nek’ izvoli.

To što se meni jedni ne dopadaju, ne znači da vama neće savršeno “ležati”. To što su meni jedni ogavni, ne znači da vama neće biti najdivniji. To što sam ja sa nekima bespovratno završila, ne znači da i vi sa njima želite da bespovratno završite.

Meni su, lično, najdraži oni za koje kategorija ne postoji i koji, stoga, i nisu navedeni. I uvek im rado objašnjavam da nisu za kategorisati. I uvek mi rado objašnjavaju kako ni sama nisam za kategorisati. I uvek ih rado provučem kroz svoje reči, neprimetno, tako da jedino oni znaju da su tu.

Pa je i ovo, valjda, pisano zbog Jednog Takvog, koji nije za kategorisati, a kog sam ja, eto, želela da ubacim negde. I naravno da nisam uspela. Jok. Nigde. Osim u sebe samu.


Dijana Knežević je studentkinja medija i urednica bloga “ViolentlyHappy”. Sklona ignorisanju realnosti, a kad nije u mogućnosti – pisanju o njoj. Neko je rekao i da je sklona suvišnoj racionalizaciji emocija. Ona misli da je to besmislica. Prezire kolotečinu, cenzuru i besporočnost.

Comments