6. Valentin, Rafaelo, Grigorije, Konstantin itd. – Sećate se priče o neostvarenim umetnicima? Jedina je razlika što tati na imenu niko neće zameriti, čak ni deda-teča, nešto konzervativniji tip. Iako večito namršten, kada ga malenom rukom cimnete za brk, dok se igrate brojnim ordenjem na njegovim junačkim prsima, nevoljno će priznati nešto u stilu: Biće to dedin glumac. Ubrzo će shvatiti da umetnost i nije dovoljno muževna, pa će dodati, krupnim glasom: I veliki jebač, na dedu! Kada ga precizni baba-tetkin lakat usmeren u lumbalni mu predeo podseti da i ona sluša, već će biti kasno.

7. Leon, Antonije, Mišel, Kiprijan itd. – U ovom slučaju cilj nije impresionirati komšiju, vas tata ipak previše voli, a za impresioniranje komšije, dovoljno je i ćerkino ime. Naravno, da se razumemo, vaš tata jeste seljak koji je onomad došao do nešto para, pa guzici diže nivo. No, vašim imenom, on želi da impresionira jedino sebe. Prosto obožava kako se njegov glas prelama o mermerne svodove dnevne sobe dok viče: Leeeeoneeeeee, eeeoneee, neeee, eeee, požuri na zlatnu nošu! verovatno će vam uvek izgovarati ime glasnije nego je pristojno.

Zgodni brat manekenke Rouzi Hantington Vajtli 7 Kaži mi, opet mi kaži, kako da te zovem

8. Lepoje, Milinko, Obrenko, Petrašin, Radašin itd. – Daleko najneprijatnija imena u Srba. Za ova imena su zaduženi očevi koji se prave da više vole svoje kćeri. Intimno, oni tu činjenicu osećaju kao protivprirodni blud i, projektovanjem unutrašnje patnje, pokušavaju da stvore spoljni faktor neljubavi prema vama. Zbog toga vam daju ime koje će im se gaditi da izuste. Ne brinite, oni će ceo život biti nesrećni koliko i vi.

9. Stojan, Đorđe, Boško, Novak i sl. – Vaš stari je imao najbolju nameru, toliko se trudio da izbegne folklorni radikalizam… Međutim, bio je isto toliko pijan da je prevideo, opet, zle vršnjake. Bićete nepresušan izvor zabave i to u stihu, kod malo veštijih i u ukrštenoj rimi… _ole – vole, _ole-vole…. Zvuči poznato?


Marinko Drinjaković – Diplomirani novinar iz Čačka. Volim sneg, voćni jogurt, kesten dezert, kišu… Shodno tome, nosim kabanice, od kabanice se ne vide modni detalji kojima obilujem. Zapravo, nema neke očiglednije veze između mene i mode. “Mene niko ionako ne uzima za ozbiljno”.

Comments