Ne znamo za vas, ali kako je lišće promenilo boju, tako smo se i mi inspirisali da menjamo svoj lični izgled. Ali, zašto bismo se zaustavili samo kod odeće ili modnih dodataka? Zašto ne preći i na kosu? Ipak je to samo kosa, ako nam se ne svidi, uvek je možemo promeniti. Prema tome, danas smo odlučili da vas inspirišemo da tokom jeseni malo eksperimentišete sa svojom kosom, i damo vam predloge naših omijenih nijansi koje možete iskoristiti.

Topli tonovi poput crvene i bakarne savršeni su za dodavanje malo “začina” vašem izgledu, zbog čega su poslednjih godina pretrage na internetu za kestenjastom kosom naglo porasle. Samo na TikToku (naravno da je na TikToku), #auburnhair ima preko 22 miliona pregleda. Varijacije nijansi su u poslednje postale popularne i među poznatim ličnostima, pa ih tako možete videti kod Zendaye, Kendall Jenner, Keke Palmer, Gigi Hadid, Barbie Fereire, Sophie Turner i druge.

Lepota kestenjaste kose je u tome što može da se uklopi sa svim različitim tonovima kože i bojama kose prilikom farbanja, od “strawberry blonde” do jarke boje bakra i tamne brinete.

Ako prirodno imate neku od kestenjastih nijansi, onda ste dobili na lutriji, i pazite na nju, jer ne može mnogo ljudi da se pohvali time. Ako ipak niste, ne brinite, uvek se možete osloniti na različite nijanse kestenjastih farbi koje će vam olakšati promenu izgleda.

Međutim, jedna stvar koju treba da znate u vezi sa “lažnom” kestenjastom ili crvenkastom kosom je da boja može brzo da se ispere, što znači da možete uživati u njoj kao u kratkotrajnom trenutku ili sebi napraviti namensku rutinu za pojačavanje boje da biste osvežili i održali boju na duži rok.

Foxy kestenjasta (true auburn)

Ova nijansa kestenjaste boje ima savršenu ravnotežu toplih crvenih i zemljanih smeđih tonova, odajući utisak osunčane letnje atmosfere, ali isto tako je inspirisana bogatom bojom jesenjeg lišća u hladnijim mesecima.

Tamna kestenjasta (dark auburn)

Ako ste “duboka” brineta, onda ćete zavoleti i tamnu kestenjastu kosu koja u sebi sadrži tragove crvene kako bi boja bila privlačnija. Idealna je opcija kada temperature počnu da padaju. Prilikom farbanja u ovu boju preporučujemo da isprobate čistu pigmentnu boju da biste postigli intenzivnu nijansu. Na taj način ćete dobiti dubinu, dok ispod svetla i dalje imate efekat refleksije tople crvene.

Pročitajte i ovo: Bakarna nijansa – jesenji trend koji primećujemo svuda!

Crvena kestenjasta (auburn red)

Više crvena nego smeđa, crvena kestenjasta kosa ima veći nivo riđih tonova, što je čini privlačnijom od true auburn nijanse. Kao inspiraciju smo odabrali Megan Fox, jer ako nekome može dobro da stoji bilo šta, to je onda ona.

Svetla kestenjasta sa tamnim korenom (light auburn)

Ovaj tip boje je inače savršen za toplije dane, ali to ne treba da vas spreči da obojite kišne zimske dane lepom bojom. Svetla kestenjasta kosa je bliža bakarnoj boji na skali nijansi, ali u sebi sadrži dodatni dašak braon.

Isprana kestenjasta

Gigi Hadid je na svom Instagram profilu objavila fotografije sa ovom bojom i mnogo nam se dopala. Možda je i najpribližnija prirodnoj boji kose, pa neće biti toliko teško postići željeni efekat. Ako želite da promenite boju kose, a da se ne oslanjate previše na skupocene tretmane, možda je ovo i najbolja opcija za vas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Mahagoni kestenjasta

Najbolji način da se opiše mahagoni je – duboka, tamna, crvenkasta braon nijansa. Ima ljubičaste crvene podtonove, koji se često javljaju u tamnijim nijansama brineta. Jedna od naših omiljenih karakteristika mahagoni nijanse je to što ima i tople i hladne nijanse, što je čini jednom od najsvestranijih boja kose u spektru. Ako želite da postignete dubok dramatičan izgled, mahagoni bi bila prava opcija.

Pročitajte i ovo: Šta je tačno Brazilian blowout i da li je zaista bezbedan?

Naslovna fotografija: instagram.com/gigihadid

Nenad Grubanoski

Comments