Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Nema tog praznika koji nas više vraća u detinjstvo kao Noć veštica, od želje da budemo što maštovitiji i originalniji kada je u pitanju naša maska do bezbrižnosti i sreće što su nam slatkiši dozvoljeni u neograničenim količinama. Što nam je praznik bliži, sve nas više hvata euforija za strašnim filmovima i crtaćima. Zato, deco, i svi koji se tako osećate, izvolite listu klasika koje svi treba barem jednom da pogledate!

162 Klasici crtanih filmova koji su obeležili Noć veštica

Pripremite se za Noć veštica!

“Ples kostura” (Skeleton Dance) – 1929.

U ovom kratkom filmu Diznijeve (Disney) produkcije bića noći probude kostura iz groba, da bi on kasnije izveo nekoliko muzičkih i plesnih tački. Kompozitor Karl Steling (Carl Stalling) inspiraciju je našao u svojim dečijim željama da vidi prave kosture kako plešu.

“Miki Maus: Usamljeni duhovi” (Mickey Mouse: Lonesome Ghosts) – 1937.

Kada se grupa usamljenih duhova sretne sa grupom lovaca na duhove, nastane haos koji im prekine dosadu. Željni zabave odlučuju da na veoma smešne načine oteraju lovce Mikija Mausa (Mickey Mouse), Patka Daču (Donald Duck) i Šilju (Goofy).

“Kasper, prijateljski duh” (Casper, the friendly Ghost) – 1951.

Sve što Kasper želi jeste da stekne prijatelje i da učestvuje u proslavi Noći veštica, ali ga se svi plaše i ostavljaju ga samog. U svojoj nesreći on odlazi u bar, gde sreće veselu i mladu devojku, kojoj se odmah dopadne. Na kraju se kockice slože i ispadnu sličniji nego što se isprva činilo.

“Skubi Du – Neprilike u zamku” (Scooby-Doo: Hassle in the Castle) – 1969.

Ova epizoda, posebno posvećena Noći veštica, dobro poznatu družinu dovodi u još jednu avanturu. Prateći pogrešna uputstva završavaju na Ostrvu utvara, gde ih Fantom upozorava da se vrate kući. Međutim, Skubi Du družina retko sluša upozorenja, i ostaje da istraži, dok ih nevolja čeka iza ugla.

“Legenda o Uspavanoj dolini” (The legend of Sleppy Hollow) – 1949.

Koristeći originalnu Irvingovu (Washington Irving) priču, uz naraciju Binga Krozbija (Bing Crosby), ovaj crtani predstavlja jedan od najboljih Diznijevih animacija za Noć veštica. Producenti su želeli da približe crtani što više priči, tako da se pojavljuju citati iz knjige u samom crtaću.

“Strahom do cilja” (Fright to the Finish) – 1954.

Nezadovoljan što mora da deli svoje vreme sa Olivom (Olive), Popaj (Popeye) izbacuje iz kuće Badžu (Bluto), koji ne želi da prihvati ne kao  odgovor. Badža odlučuje da glumi utvare kako bi preplašio Popaja i Olivu, da bi se osvetio.

“Diznijeva Noć veštica” (Disney Haunted Halloween) – 1984.

Ko može odoleti bundevi koja glumi naratora u ovoj priči? Mi sigurno ne! U ovom specijalu za Noć veštica, Dizni nas uči o poreklu samog praznika, Druidima i legendama koje se vezuju za praznovanje 31. oktobra.

“Grinč je Noć veštica” (Halloween is Grinch night) – 1977.

Posle čuvenog „Kako je Grinč ukrao Božić“ (How the Grinh stole the Christmas), napravljen je ovaj mračni mjuzikl, gde je Noć veštica zamenjena novim praznikom – Noć Grinča. Kada je prvi put prikazan na malim ekranima, psihodelične scene prestrašile su mnogo dece.

“Patak egzorcist” (The Duxorcisam) – 1987.

Patak Dača (Donald Duck), profesionalni egzorcista, ima zadatak da pomogne privlačnoj Melisi (Mellisa Duck), koju zaposednu zli duhovi i pretvaraju je u zlu i ružnu zver.

“Džem i Hologrami” (Jem and the Holograms) – 1987.

Grupa rokera Džem (Jem) i Hologrami (Hologrami) pokušavaju da spasu staro pozorište od rušenja, i ubeđuju zlog menadžera Erika (Eric Raymond) da je mesto ukleto. U njihovom planu im pomaže i kompjuterski genije Tehrat (Techrat), čiji specijalni efekti treba da glume razne utvare.

Izvori fotografija: stuffpoint.com, wallcoo.net


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Editors choice