Nikad nisam mogla da zamislim tu sliku klina koji se izbija nekakvim drugim klinom… Ne razumem. A možda ja prosto nemam pojma šta je klin. Međutim, mnogo bolje razumem Marčela kad kaže “kllinka se klinkom izbija”, a tačno znam šta znači to sa klinom i klinkama, iako baš nemam jasnu sliku. To je isto kao kad se ujutru probudite mamurni i otkinuti od života, a iskusni ukućanin vam savetuje da drmnete jednu rakiju, jer je to najbolji lek, uz obaveznu napomenu o izbijanju klinova. Vama se prevrće stomak od same pomisli na ukus alkohola u ustima i ne možete da poverujete da je otrov najbolji protivotrov.

Međutim, homeopatija tako funkcioniše – grubo rečeno, ali približno tačno.

Dakle, ako hoćete da što pre prebolite muškarca, nađite drugog muškarca. Logično je, uostalom. Samo, pitanje je posle koliko vremena treba da krenete u potragu, tojest, koliko dugo treba da bolujete? A još jedno pitanje je šta u stvari nudite sledećem muškarcu, ako mu dolazite kao bolesnik i uzimate ga kao lek?

Odgovori su kompleksni i individualni. U nekim plemenima kažu da niko ne treba da boluje duže od dve godine i ako se za to vreme ne snađe sam za novog partnera, onda mu plemenske starešine nađu nekog. Zato što osoba koja je sama duže od dve godine postane toliko ogorčena i zrači tako lošom energijom, da predstavlja opasnost po zajednicu, trujući okolinu svojim stanjem.

preboljavanje Klin se klinom izbija

Veoma sam sklona da verujem u to. Pa ako tražimo neki generalan odgovor o tome koliko vremena smemo da budemo sami, rok je dve godine. I to u najtežim slučajevima – onda kad nas pogodi tragedija udovištva. U ostalim slučajevima preboljevanja velike ljubavi, ili naprosto, loše i naporne veze, vreme se skraćuje.

Ako osećate da bes i frustraciju možete da ispucate ili kanališete samo tako što ćete odmah naći nekog, samo napred. Možda počne kao terapija seksom, a odvede vas u sasvim solidnu vezu, a možda se i završi kao delotvorna terapija seksom.

Ukoliko preboljevate vezu u koju ste uleteli i obećali ste sebi da više nećete uletati, jer se tako najkraćim putem stiže do dna, onda dajte sebi vremena. Ali pritom razmatrajte muškarce oko sebe. A ako imate ponude, ozbiljno ih uzmite u obzir, jer možda je neki dobar muškarac jedva čekao da vi okončate tu ponižavajuću vezu, pa da vas leči i teši.

Šta ćete pružiti sledećem? Zavisi od toga koliko ste povređeni. Možda ćete mu pružiti mnogo dobrog seksa, jer vam je to nedostajalo u prethodnoj vezi, a možda ćete mu pružiti priliku da pokaže kako je nežan, pažljiv, privržen i dostojan partner.

Aleksina Đorđević

Comments