Supermodeli – lagodan život, skupa odeća i žurke, gde se tu knjiga tačno uklapa? Čast mi je da te obavestim da se i te kako uklapa, a za to su zaslužne, verovala ili ne, upravo sestre Hadid. Da li kultura može da bude još više sexy? Ne možemo da kažemo da smo sumnjali da one čitaju, samo je, složićete se, malo neobično videti ih sa knjigom kao modnim dodatkom dok koračaju ka modnoj pisti…

Sve je počelo sa atraktivnim sestrama, koje su obimne knjige koristile kako bi pokrile lica od paparazza, konkretno Bella koja se bezuspešno sakrivala iza crvenih debelih korica Outsider Stephena Kinga. Tokom Nedelje mode u Parizu jesen/zima 2019, nosila je roman gde god da je išla i knjiga je postala deo njenih svakodnevnih stajlinga. Ostaje nam da se pitamo da li se to stvarno knjige sa tvrdom koricom vraćaju?

Nekoliko dana pre Nedelje mode u Milanu, Gigi Hadid viđena je kako umesto svoje Chanel torbe nosi primerak The Stranger Alberta Camusa. Kladim se da je malo ko čuo za ovo delo, jer u romanu Camus govori o tome da individualni životi i ljudsko postojanje uopšte nemaju racionalno značenje ili poredak. Ova knjiga obično se nalazi na polici francuske književnosti i filozofije gde prašinu brišu samo “štreberi”. Ozbiljno štivo, Gigi… Na putu za Fendi reviju Gigi je nosila svoju knjigu koja je bila pravi fashion dodatak njenom maslinastom odelu.

U kasnijim mesecima Kendall Jenner bila je primećena kako svoje novu čitalačku opsesiju nosi ispod pazuha, kao i kako na odmoru telefon ostavlja po strani kako bi se posvetila odabranoj knjizi. Na njenom Instagram profilu prošlog leta videli smo kako uživa u sunčanju i u Literally Show Me A Healthy Person romanu njujorške spisateljice Darcie Wilder. Istog leta spazili smo i No One Belongs Here More Than You spisateljice Mirande July, a onda i How To Cure A Ghost Farihe Roisin, pa i So Sad Today Melisse Broder. Kendall zaista voli da čita, stoga možda i iskopiramo neki od njenih knjiških izbora, što da ne?

Comments