Kaia Gerber je strastveni čitalac (čemu svedoči njen Instagram klub čitalaca) i više puta je viđena kako sa revija izlazi noseći svoj primerak The Bad Girl Maria Vargasa Llose. Ona je sa svojim pratiocima podelila 18 knjiga koje će nam okupirati misli za vreme samoizolacije. Samo neki od njenih predloga su A Little Life od Hanye Yanagihare, Perfume od Patricka Süskinda, kao i A Lover’s Discourse od Rolanda Barthesa.

Iako tesna veza između manekenki i literature zaista nije ništa novo, iznenađuju nas kojom brzom menjaju stavke na svojoj must read listi. Jourdan Dunn provela je februar čitajući Queenie spisateljice Candice Carty-Williams, a pobrinula se da to podeli i sa svojim Instagram pratiocima.

Knjige pružaju jedinstven način da zaboravimo na trenutne muke izolacije i da sanjarimo o nekom drugom vremenu. Tako je modeli Emily Ratajakowski odlučila da mislima pobegne iz svog stana u Njujorku uz pomoć knjiga All About Love: New Visions od Belle Hooks, White Girls od Hiltona Alsa i This Life: Secular Faith And Spiritual Freedom od Martina Hägglunda.

Sa druge strane model Rosie Huntington-Whiteley, bira malo drugačiju literaturu, a na njenom noćnom stočiću nalaze se The White Album od Joan Didion, 2 Rules For Life Jordana Petersona i mnoge druge.

Kad već provodimo svoje vreme skrolujući Instagram u nedogled, dok nas palac ne zaboli, tamo se možemo i inspirisati da uzmemo knjigu u ruke (ko još nije), a ideje ćemo ukrasti upravo od naših omiljenih manekenki.

Naslovna fotografija: instagram.com/emrata/

Miona

Comments