Kada se zaputite negde na putovanje, sigurno pre polaska otvorite nekoliko portala kako biste se informisali o tome šta je najbolje za videti i posetiti. U prvom planu budu istorijski spomenici, muzeji, neke znamenite građevine i zdanja koja se nikako ne mogu zaobići, ali i restorani, klubovi, tržni centri. A da li ikada pogledati koju biblioteku posetiti? Da li postoji nešto što je toliko zanimljivo da bi bila prava šteta da to ne vidite? Baš zbog toga vam predstavljamo knjižare koje biste trebali da posetite ukoliko se nađete u njihovoj blizini, iako vam nikada ne bi na pamet palo da knjižare mogu biti turistička destinacija.

“Cook & Book” je veoma zanimljivo mesto koje vredi posetiti ako ste se zaputili u Briseli. Ova specijalizovana knjižara spaja ljubitelje knjiga i hrane, te tako možete uživati u oba istovremeno. iako hiljade knjiga koje se nađu oko vas nećete moći da kupite, zato što nisu na prodaju, moći ćete da pijete kafu ili pastu koju će vam spremiti Italijan i uzeti neko od književnih dela da pročitate i opustite se. Sigurno ste čuli za mnoge knjižare u kojima možete popiti kafu? Ako jeste, onda znajte da je ovo savršeni restoran u kojem možete i da čitate.

brisel Knjižare koje ćete ŽELETI  da posetite prilikom putovanja

Ako se nađete u Britanskoj Kolumbiji onda posetite knjižaru u fantastičnom neoklasičnom stilu, koju su još 1963. godine otvorili Džim Munro i njegova žena, književnica Alisa Munro. “Munro’s Books” kako se zove ova knjižara, smeštena je u zdanju nekadašnje kanadske Royal banke, pa osim savršenog izgleda moći ćete da se opustite u ovom enterijeru uz omiljenu kaficu.

kolumbija Knjižare koje ćete ŽELETI  da posetite prilikom putovanja
Comments