I muškarci i žene propuštaju priliku da se sa nekim upoznaju zbog oklevanja. Ko će kome prići? Možda će biti odbijen. Ona očekuje da on priđe njoj, ona njemu izgleda kao žena od inicijative, pa čeka da ga pokupi. I niko nikom ne prilazi, jer možda im se učinilo i šta ako ništa? A i kad se nekako povežu, oklevanja se nastavljaju. Ko kome kada šta treba da predloži? Da li sve treba da plati on ili odmah delimo troškove? Kada je pravi trenutak za… bilo šta?

Nema pravog trenutka

Pravi trenutak da stupite u akciju je onaj u kome ste uhvatili nečiji pogled. Nasmešite se. Ako vam uzvrati smešak, nemate šta da čekate. Priđite i predstavite se. Ponudite piće. Razgovarajte. Ne očekujte da ćete od šanka stići do kreveta u jednom koraku. Oprostite se posle pola sata, tražite broj telefona, dogovorite se kada ćete zvati i onda – pozovite. Ako propustite priliku i pomislite kako niste sigurni da ste se uopšte gledali i da to išta znači, a očekujete da ćete sledeći put imati više hrabrosti, najverovatnije je da sledećeg puta neće ni biti.

Predloži neki sadržaj koji nije kafa

Svi zovu na kafu. Taj kliše je već toliko izlizan, da obično tu kafu nikad i ne popiju, a ako zovete na kafu u svoj stan, sigurno očekujete mnogo više od ćaskanja uz kaficu.

Smislite nešto drugo. Bazen. Šetnja. Izlet. Bioskop. Izložba. Koncert. Samo da nije kafa.

pridji mi Ko će kome: Priđi mi... danas

Plati joj piće i dozvoli da ti plati piće

Ko plaća troškove kad izlazite? Onaj ko zove na piće, plaća piće. To nije sto dukata i ne treba da oklevate. Niti da insistirate da vi platite, ako onaj drugi kaže ja častim večeras.

Comments