Sad kad smo lepo naučile da uživamo u seksualnim slobodama kao što su muškarci uvek znali, red je da iskusimo i zamke slobode. To je ono kad možeš i hoćeš i umeš, al’ nema. Što nema? Jer je muškarac zauzvrat naučio da manipuliše seksom, kao što su žene oduvek znale.

Nekadašnja mačo poruka “budi dobra, da ne budeš modra” u vreme borbe protiv nasilja nad ženama, pretvorila se u vrlo suptilnu “nemoj da smaraš, ako hoćeš da se karaš”.

“Definiši smaranje”, rekla bi ona kad bi ta poruka bila glasna.

“Čak i to što me teraš da definišem smaranje, prokleto je smaranje”, rekao bi on kad bi bio pošten.

I to tako neki kulturan par, koji se bavi primanjem poruka, na ovom ili onom nivou. Mi primitivci vrištimo.

182121 372013639526949 1192586085 n Ko je ovde stvarno manijak?

Samo nežno, fino, platonski. Bez seksa i nasilja, fuj!

“Hoću seks! Pući ću! Besna sam, mogla bih da te ubijem, seks mi je jedini jebeni ventil, a ne mogu ni na to da računam!”

“E nema! Neću! Iskuliraj, saberi se. Ne može uvek kad ti hoćeš! Ja ne mogu. Uostalom, jednom nedeljno je dovoljno.”

“Kako ti možeš meni da kažeš koliko mi je dovoljno?! Šta bre jednom nedeljno! Pa nisam ja u šemi sa oženjenim čovekom, pa da ne može da postigne sirot da okreše i ženu i ljubavnicu! Je l’ treba da nađem podizvođača, ako su ti radovi suviše zahtevni?”

“Ti si luda žena! Idi trči, isprazni se. A i bolje ćeš da izgledaš.”

“Budalo bezobrazna! Pa nije meni seks umesto teretane, jebote, ja te volim! Volim seks sa tobom, zato što volim tebe, znaš?!”

O, ovde tenzija sarkazma, frustracije i kolebanja da li mi to pokušavamo da se razumemo ili da se što efikasnije ispovređujemo, podiže plimu i kreću suze. Ona besni i plače, on pobeđuje, svakako. Vreme je za završni udarac.

“Seks i ljubav? Kakve veze imaju seks i ljubav? Ima mnogo boljih načina da se iskažu osećanja”, kaže on mrtav ‘ladan, kao da nije upravo izgovorio najsmrtonosniju rečenicu na svetu.

Ona ne može da pronađe reč i verbalizuje reakciju na ovakvu strašnu blasfemiju hemije. A onda iz zaprepašćenjem otvorenih usta ipak krenu neke reči:

“Ne mogu da verujem šta slušam! Kako možeš da kažeš da ljubav i seks nemaju veze? Kakvi crni bolji načini? Nikad nisam čula veću glupost!”

E sad, sad će da je dokusuri:

“Nežnost i pažnja su bolji. Ponekad mi je dovoljno samo da te gledam, da te držim za ruku”, govori gledajući je sadistički i meko dodaje “seks je prljav.”

Brate, dečko je ćale, keve mi! Pa odakle mu samo ti tekstovi? Sapunja se španskim, turskim, indijskim i kineskim umetničkim serijama, špijunirajući na šta mu odlepljuju keva i sestra? Transformacija mačizma u feminizam, kroz sadizam i neoromantizam?

Sadomačoromfizam?

“Care. Ako ti oborim ruku, daš kare”, rekla je i pljunula u šake.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments