Čitam neki od “onih” članaka na B92 u kome ambiciozni autor pokušava da objasni da li i zašto ženske osobe sa visokim libidom (“one koje imaju više od sedam orgazama ili seksualnih susreta nedeljno”) nailaze na neprihvatanje većeg dela nežnijeg pola. To što su 7+ oslobodile svoju seksualnost, nabija nervozu onima koji se sudaraju kukovima jednom ili nijednom nedeljno. Sam po sebi, članak je boza limunada, ali sam uspeo da izvučem dva komentara iz liste od šezdesetak i oba sam ugurao u dva sukcesivna statusa na Facebook-u.

Komentar 1: “Srećno sam udata vec 7 godina i još uvek me privlači moj suprug, ali uvek je nešto. Ili sam ja umorna jer sam imala naporan dan, ili je on umoran, ili smo prehlađeni, ili nisam izdepilirana… A mladost prolazi. Iskreno zavidim ženama koje to rade i jednom nedeljno.”

Komentar 2: “Spoznala sam sebe i svoje telo tek posle 35-te (sada imam 37.5 godina, nakon što sam rodila četvoro dece. Jedino što nije dobro u celoj stvari je to što muškarac sa kojim doživljavam nezaboravne trenutke i koji me diže u nebesa, NIJE moj muž! Anyway… sve su žene iste – samo su neke malo hrabrije!”

Po mom mišljenju, to je veoma zajebano pitanje i ne umem da savetujem ili da kudim nekog ako ima skladan brak, s tim što ima veći deo seksualne porcije van braka ili ako se opredeli na siguricu.com i živi svoj život u braku bez seksa.

Interesantna mi je jedna druga stvar. Kako to da muškarci koji imaju slične seksualne navike sa istom ili različitim partnerkama (poželjnije) imaju privilegiju tapšanja po ramenu, glorifikovanja i epitet “jebača”, dok dama koja ima snažan libido i uživa u seksu u formuli 7+ popase epitet kurve, drolje i profuknjače? Osim što ih opanjkavaju na sva usta i žene i muškarci, kolege mužjaci su još dvoličniji. Međusobno pljuju tzv. “radodajku”, ali za svaki slučaj održavaju kontakt i imaju broj telefona i neretko pričaju da su spavali sa njom lično ili preko svog ortaka bez obzira što se to nikada nije desilo.

Često spominjem babu jedne moje drugarice koja ima običaj da priča sa unukom o svemu, pa i o seksu: “…Jeste ‘ćero, kad sam bila mlada svima sam davala… Nije da nisam. A sad mi žao što nisam nudila.” Neka vrsta kajanja će doći pre ili kasnije, i kako god da se ponašate u životu niko neće da vam kaže hvala zbog toga. Samo što u poslednjem razdoblju života nema puno šanse da se nekom dopadnete i ispravite grešku. Da ne zaboravimo: “Ako želiš da saznaš za prljav veš neke cure, samo je pohvali pred drugaricama.” Zato pamet u glavu, kondom u torbu i ne moraju baš svi sve da znaju o vama i vašim zadovoljstvima.

A i onako će većina nas da umre u narednih 30 do 50 godina…


Milan Jovanović – Strongman je najpopularniji srpski bloger. Takođe je i magistar elektronike, šampion u powerliftingu, proslavljeni učesnik takmičenja Strongman, telohranitelj poznatih američkih ličnosti (uključujući Mikija Rurka i Kimbo Slajsa), izvršni direktor jednog javnog preduzeća, pisac i kolumnista.

Comments