Sigurno znate ono dvoje, koji umeju da budu prosto nepodnošljivi – posvađaju se u društvu, zaborave da drugi postoje, svima je neprijatno. Jednako su nepodnošljivi kao i oni što se samo ljube i maze i tepaju jedno drugom, jer i oni zaboravljaju da drugi postoje. Možda ih gledate sa visine i grizete se u sebi, jer im zavidite, priznajte. Među njima očigledno vlada snažna hemija i njih baš briga da li su nekulturni i kako ih drugi vide i šta misle – toliko su obuzeti jedno drugim. Možete da prevrćete očima i da se grozite, ali ako se nikada niste našli u ovakvom odnosu, istina je samo jedna – oni znaju (i imaju) nešto što vi ne znate i nemate u svojim emotivnim odnosima.

Možda zaista imamo razlog da zavidimo parovima koji su nalepljeni jedno na drugo kao čičak-traka, bilo da se ljubakaju, bilo da se džapaju? Evo šta kažu stručnjaci za odnose:

Komunikacija

Naravno, to je ključna stvar i kad se ona potegne prva, nema tu rasprave – oni tako komuniciraju. Ko smo mi (zgroženi posmatrači) da im se mešamo u komunikaciju? Ako se njih dvoje tako najbolje razumeju, njihova stvar. A i blago njima, pronašli su način da se najbolje razumeju – iako, kad se svađaju, drugima izgleda kao da je baš u pitanju nerazumevanje. Naravno, ne mora to da bude neko primitivno svađanje, ima parova koji vole da se prepiru, to im nudi intelektualni izazov i oni prosto uživaju da se zakače oko nečega i beskrajno se dovijaju da argumentuju svoj stav i gledište i da dokažu njegovu ispravnost. Onima koji nemaju takav oblik komunikacije, ovo može da liči na sitničarenje, natezanje oko gluposti i bezrazložnu prepirku. Ali, oni uspevaju u svađi i prepirci da ne odu predaleko, da ne naprave dramu iz koje ne mogu da izađu pomireni i nasmejani, da ne kažu i ne učine nešto zbog čega će posle zažaliti – to obično rade oni, koji ne vole i ne umeju da se “slatko” posvađaju.

Comments