Teško je ostati ravnodušan prema ovoj pojavi u kojoj ima toliko pogrešnih stvari. Za početak, VSCO devojke su belkinje, mršave su i visoke, takoreći savršene građe, izuzetno lepe i, možda najvažnije, izuzetno bogate. Koliko je takvih devojaka na svetu? Očigledno mnogo, ali svih drugih – očigledno mnogo više! Pretpostavićemo da ovo nije bila inicijalna ideja, ali sada kada su slučajno ili namerno ustanovljena pravila takva – teško ih je menjati. Što znači da eto nama opet nerealnih standarda koje tinejdžeri, već dovoljno poljuljanog samopouzdanja, u većini slučajeva neće moći da dostignu.

Nasuprot VSCO devojkama, stoji takozvana “E-generacija”, novi pokret tinejdžera koji se suprotstavlja ovom i svim drugim trendovima, veličajući lično i autentično – ovoga puta sasvim iskreno. E-stil je kontrakultura, novi bunt protiv nedostižnih selebriti standarda, kroz detinjasto, nesavršeno, razigrano i zanimljivo.

Trendovi su oduvek postojali, postoje i uvek će postojati, tu su da bi se pratili, ali i kritikovali ukoliko ne propagiraju “prave” vrednosti. Ali i te “prave” vrednosti nisu prave za sve, ne razmišljaju svi isto, pa pretpostavljam da, kao i obično, i ovoga puta jednostavno treba gledati sebe i sam odabrati svoj “tim”. Srećom, opcija uvek ima. Napretek.

Naslovna fotografija: instagram.com/sydneyserena

Ivana

Comments