Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Teško je ostati ravnodušan prema ovoj pojavi u kojoj ima toliko pogrešnih stvari. Za početak, VSCO devojke su belkinje, mršave su i visoke, takoreći savršene građe, izuzetno lepe i, možda najvažnije, izuzetno bogate. Koliko je takvih devojaka na svetu? Očigledno mnogo, ali svih drugih – očigledno mnogo više! Pretpostavićemo da ovo nije bila inicijalna ideja, ali sada kada su slučajno ili namerno ustanovljena pravila takva – teško ih je menjati. Što znači da eto nama opet nerealnih standarda koje tinejdžeri, već dovoljno poljuljanog samopouzdanja, u većini slučajeva neće moći da dostignu.

Nasuprot VSCO devojkama, stoji takozvana “E-generacija”, novi pokret tinejdžera koji se suprotstavlja ovom i svim drugim trendovima, veličajući lično i autentično – ovoga puta sasvim iskreno. E-stil je kontrakultura, novi bunt protiv nedostižnih selebriti standarda, kroz detinjasto, nesavršeno, razigrano i zanimljivo.

View this post on Instagram

🤡🌸🌸🌸🌸🌸

A post shared by Eve 🍑 (@eve.frsr) on

Trendovi su oduvek postojali, postoje i uvek će postojati, tu su da bi se pratili, ali i kritikovali ukoliko ne propagiraju “prave” vrednosti. Ali i te “prave” vrednosti nisu prave za sve, ne razmišljaju svi isto, pa pretpostavljam da, kao i obično, i ovoga puta jednostavno treba gledati sebe i sam odabrati svoj “tim”. Srećom, opcija uvek ima. Napretek.

Naslovna fotografija: instagram.com/sydneyserena

Ivana

Editors choice