Dok vas svi savetuju da posle raskida ne slušate najbolju drugaricu, ne zovete bivšeg, ne tražite odgovore na dnu kutije sladoleda, mi ćemo vas savetovati šta da radite. I za šta kod se budete odlučile samo nemojte ući u bar i udati se za prvog momka na koga naiđete. Ako niste baš raspoložene za društvo i gužvu, jedan od načina da “preležite” mučan period jeste da se opustite uz neke dobre, vama omiljene filmove. A evo odakle možete početi.

“Preboleti Saru Maršal” (Forgetting Sarah Marshall)

Piter Briter (Peter Bretter) jedan je od onih momaka koji slepo vole, paze i služe svoje devojke, bez obzira na to što se one prema njima ponašaju kao prema smeću. I upravo tako izgleda njegova šestogodišnja veza sa Sarom Maršal (Sarah Marshall), televizijskom zvezdom u usponu. Naime, kad god ona osvoji neku nagradu, ne samo da ga nikada ne spomene na svom dugačkom popisu zahvala, već ga i tera iz kadra kada dođe vreme za fotografisanje. Njegov zadatak je da pazi da njoj ništa ne zafali te da joj bude na raspolaganju dvadeset i četiri sata na dan. No, Piteru sve to skupa uopšte ne smeta, te živi svoj život misleći kako je srećan i zadovoljan. Sve dok ga jednog dana Sara ne ostavi, a on tada gubi svaku volju za životom.

Slika 173 Koje filmove gledati posle raskida?

Kada imaš dobar posao i svetski poznatu, seksi devojku onda imaš sve, zar ne? Tako je mislio i Piter, a onda se sve odjednom promenilo

(500) dana ljubavi” (500 Days of Summer)

Tom (Tom) je mladić koji usprkos ciničnom modernom svetu koji ga okružuje veruje u kosmički predodređenu, sudbonosnu, fatalnu ljubav. Devojka Samer (Summer) mu ne veruje. Nimalo. Ali to neće sprečiti Toma da je krene osvajati, iznova i iznova, poput modernog Don Kihota. No, odjednom, Tom više nije zaljubljen samo u krasnu, duhovitu i inteligentnu ženu, već i u ideju koju Samer predstavlja – ideju ljubavi koja oduzima dah i zaustavlja svet.

Slika 254 Koje filmove gledati posle raskida?

Večni romantičar pokušava osvojiti devojku svojih snova

“Večni sjaj besprekornog uma” (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)

Šta nam može ponuditi film ovako komplikovanog naslova? U romantičnoj priči pratimo dogodovštine pomalo smotanog Džoela (Joela), čiji lik tumači Džim Keri (Jim Carrey) koji misli da je dosadan pa ne priča mnogo, i Klementinu, čiji lik tumači Kejt Vinslet (Kate Winslet), a koja je njegova apsolutna suprotnost. Priča ispričana na pomalo nekonvencionalan način jeste i recept kako izbiti nekoga iz glave.

Slika 343 Koje filmove gledati posle raskida?

Priča o sudbini, ambiciozno i fascinantno putovanje umom i ako želite - biografija jedne veze

“Eni Hol” (Annie Hall)

Briljantna romantična komedija o neurotičnom komičaru čiji lik tumači Vudi Alen (Woody Allen). On se sa setom se’a svoje najveće ljubavi Eni Hol (Annie Hall), a koju u filmu igra Dajana Kiton (Diane Keaton), tražeći razlog njihovog prekida od pre godinu dana. Eni je priprosta i zbunjena devojka koju je upoznao na tenisu. Kako se sve više zajubljivao u nju, Alvi ju je polako uspeo nagovoriti da se ozbiljno posveti svom hobiju – pevanju. Kada se Eni razvila iz devojke u ženu, veza s Alvijem postala joj je tesna.

Slika 436 Koje filmove gledati posle raskida?

Neurotični komičar priseća se svoje najveće ljubavi, priproste i zbunjene devojke

“Raskid” (The Break-Up)

Superzvezda Dženifer Eniston (Jennifer Aniston) i Vins Von (Vince Vaughn) tumače glavne uloge u ovoj romantičnoj komediji o rasturanju jednog čikaškog para koji živi zajedno. Zasićena svime, trgovkinja umetninama ostavlja svog dečka. Sledi razdoblje koje obeležava niz ratnih taktika, uvertira i ponižavanja, lekova koje im preporučuju poznanici, prijatelji, pa i potpuni stranci. Kada shvate da ni ona ni njen bivši dečko ne nameravaju da se isele iz stana koji su delili, nema im druge nego da nastave da žive kao ratoborni cimeri dok neko ne popusti.

Slika 527 Koje filmove gledati posle raskida?

Slatko-gorak i originalan, “Raskid” se poigrava konvencijama svog žanra da bi doneo izuzetno osećajan i iskren prikaz ljubavi sa svim detaljima

“Dnevnik lude crnkinje” (Diary of a Mad Black Woman)

Helen MekKartni (Helen McCarthy) koju igra Kimberli Elis (Kimberly Elise) ima sve što jedna žena može poželeti: lepu kuću i bogatog muža. No kada je muž izbaci iz stana nakon što joj prizna neveru Helen se vraća u porodični dom, mami, baki i rođaku Brajanu (Brianu), čiji lik tumači Tejlor Peri (Tyler Perry). Helen je po prvi put u životu oslonjena samo na sebe, no ipak nakon nekog vremena počinje da se pita može li suprugu ipak oprostiti.

Slika 619 Koje filmove gledati posle raskida?

Žena mora izgraditi novi život nakon što je iz kuće izbaci bogati neverni suprug

Izvori fotografija: kurir-info.rs, wallcoo.net, bloggingonthebrightside.wordpress.com, station79.wordpress.com, browndmt.blogspot.com, prodigalfilmstudent.wordpress.com, hollywoodjesus.com


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

 

Comments