Hrana utiče na sve naše funkcije, a kao zadovoljstvo i užitak, bliska je seksu, tako da je na više načina povezana sa našim seksualnim životom. Kao što se možemo toliko najesti, da nam ne pada na pamet neka tako naporna aktivnost, kao što je seks, tako možemo hranom postići baš onu vrstu balansa energije i hemije, koja podstiče seksualnost. Odavno poznata preporuka – orasi i med – i dalje stoji, ali je spisak afrodizijaka zapravo, mnogo širi.

Avokado

Ovo tropsko voće sadrži velike količine folne kiseline i podiže količinu zdravih masnoća, što rezultira energetskim nabojem i dobrim raspoloženjem – a to vam treba za maksimalan učinak u strastvenim trenucima. Smatra se afrodizijakom, još od doba Maja, a dobar je i za celokupno zdravstveno stanje, zbog vitamina B6 i kalijuma.

Crna čokolada

Slobodno jedite crnu čokoladu – osim uživanja u ukusu i zadovoljavanja potrebe za slatkišima, crna čokolada garantuje i zadovoljstvo u krevetu. Osim toga, ima antioksidativna svojstva, smanjuje nivo slobodnih radikala i štiti od razvoja kancerogenih ćelija.

cokolada Koje to namirnice POBOLJŠAVAJU vaš seksualni život

Ostrige

Njihova afrodizijačka svojstva otkrili su stari Rimljani, a za njih smo sigurni da su umeli da uživaju. Ostrige sadrže visok nivo cinka, a on podstiče proizvodnju spermatozoida i utiče na ženski libido. Manjak cinka u organizmu, može biti uzrok impotencije, odnosno, niskog libida, pa je sva hrana koja sadrži cink, dobar izbor.

Semenje bundeve

Još jedan bogat izvor cinka, ali i omega-3 masnih kiselina, koje su veoma važne za seksualno zdravlje.

Comments