Onima koji raspolažu svojom inteligencijom i povlače pametne poteze, ove godine neće trebati sreća – a ima i onih koji će prosto imati sreće, ili će uspeti da profitiraju čak i iz glupih poteza, kaže horoskop. 

Ovan

Do kraja ove godine vaša egocentričnost će biti na ispitu – potrebno je da je prevaziđete, inače ćete platiti (i patiti) zbog svoje gluposti. Dobro je stavljati sebe na prvo mesto, ali moraćete da vodite računa o tuđim osećanjima i potrebama, naročito kada se zbog njih osećate ugroženo. To su trenuci ispita za vas – budite pametni i odaberite otpuštanje straha, pa i žrtvovanje svojih principa i uverenja, jer ćete samo tako napredovati, na svim nivoima.

Bik 

Vaše vrline su ujedno i vaše mane, pa umete da budete vrlo pametni, potpuno impulsivno i slučajno, kao što umete i da zabrljate, iako ste dugo razmišljali i planirali. Usmereni ste na sebe, na sopstvenu dobrobit i zadovoljstvo, ali neke bliske interakcije će vas zbunjivati i ostaviti sa osećanjem povređenosti i bez adekvatnog odgovora.

Blizanci

Odlikuje vas brzo razmišljanje i jedinstven način prikupljanja informacija – uvek imate da kažete nešto što iznenađuje sve prisutne, ali niste samo zabavni, već i praktični. Kad jednom vidite kako je nešto urađeno, sledeći put ćete to umeti da uradite sami. Imate dobar smisao za humor i vrlo ste kreativni, lako sklapate prijateljstva sa osobama koje vas zanimaju i od kojih imate šta da naučite – i to radite aktivno.

Rak

Rakovi će imati više sreće nego pameti. Ovaj znak se u horoskopu tretira kao najlabilniji – Rakovi su toliko preosetljivi i obuzeti sopstvenim osećanjima i stanjima, da su u stanju da zamišljaju gluposti koje ne postoje i da se zbog njih silno uznemiravaju i muče. Vaš um prosto nije dovoljno snažan da savlada bujice osećanja koja se kod vas smenjuju u ritmu plime i oseke. Ali će vas pratiti sreća, pa ćete biti okruženi ljudima koji će vam pomagati, podržavati vas, voleti i razumeti, kroz sve vaše uspone i padove.

Lav

Vi ne spadate u horoskopske genijalce, ali umete da bude tvrdoglaviji od Bikova kada uporno dokazujete da ste u pravu, iako grešite. Veoma ste motivisani i uvek idete napred, ali sopstvene predrasude vas vraćaju unazad. Tako ćete se i do kraja ove godine kretati napred i nazad, na skali od zabluda do najboljih namera. Ponekad ćete postupati zrelo, a ponekad detinjasto, ali svakako ćete biti dovoljno pametni da iz pogrešaka izvučete pouku.

Devica 

Veoma radoznalog uma, Devicu izdvaja od ostalih to što je zanimaju različite stvari, bez obzira da li su joj korisne ili ne. Oblast vaših saznanja je široka i ako postoji rešenje nekog problema, vi ćete ga pronaći, povezujući svojim bistrim umom informacije koje imate i procenjujući njihovu validnost. Svežinu vašeg uma održava vaš naučni pristup stvarima – ne ponašate se kao da nešto već znate, već posmatrate, ispitujete i eksperimentišete.

Comments