U, neki para vrede. Ima zlatoustih muškaraca, koji tačno znaju sve šta treba da kažu i tačno pogađaju momente i odlično manipulišu. Svaka čast. Svaka žena ceni zlatoustog, iako ga ne shvata ni upola ozbiljno. Šmek je u tome što i on zna da ste ga provalili, ali da će svejedno proći, samo ako nastavi da vas šarmira i da vam laska.

Flert sa ovakvim tipom je prava, vruća predigra, posle koje ume da usledi iznenađujuće zabavna igra.

Veza sa ovakvim tipom je, međutim, noćna mora.

Jer on i dalje zna tačno šta treba da kaže i u kom trenutku plasira kompliment, a u kom izazov.

Ume da vas naljuti tako da se pušite od besa i taman kad ste naoštrili jezik i uhvatili zalet, on izgovori nešto kao uh, kako si lepa kad si ljuta sa toliko iskrenog divljenja u glasu, da vaše uši momentalno sprovode u vaš centar za glupost potpunu ubeđenost da vas je razljutio samo zato da bi mogao da uživa u vašoj lepoti.

20120316 szeress igy erd el hogy3 Koliko vrede komplimenti (3. deo)

Najviše vrede oni koji na vas deluju onako kako udeljivač želi. Mislim, najskuplji su.

Ego je bespomoćan pred precizno plasiranim komplimentom, iako sve drugo u vama vrišti prokleti manipulator, opet me je kupio na istu foru, ne mogu da verujem!

Ljutnja i otpor tope se kao led na ringli, i više niste sposobni da se pušite, nego samo isparavate.

Ako pokušate da se držite besa koji više ne osećate, silno ćete zabaviti manipulatora, dajući mu još šansi da briljira opisujući kako vam oči sijaju kao munje i kako delujete kao ratnica, boginja osvetnica, dostojna slave i obožavanja, dok mu brk igra od suzdržanog smeha.

Bolje odmah priznajte poraz, nego da iskusite još te kvarne bespomoćnosti, koja nagriza rezon i atakuje na vaše srce, istiskujući iz njega svu istinoljubivost i pravednost, sileći ga da oseća kako je smrtno zaljubljeno u obmanjivača, šarlatana i pakosnika, čijem šarmu nije sposobno da odoli.

To boli na više načina.

Neke komplimente je najbolje nikada ne čuti.

Prethodne tekstove možete pročitati ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments