I, evo ga! Obećani dodatak! U prethodna dva dela pročitao si o najbitnijim momentima oblačenja. Ovde čitaš o još ponečemu interesantnom, o stvarima na koje moraš da obratiš pažnju i o kaputima! Uživaj!

Dodatak: Na šta treba da obratiš pažnju pre kupovine

29. Kada je sako zakopčan do kraja, trebalo bi da između tkanine i grudnog dela ostane dovoljno prostora ili toliko da stane tvoja šaka, ni manje ni više.

30. Pre nego što kupiš odelo putem internet prodaje, pokušaj da probaš sličan komad u obližnjoj prodavnici, tako ćeš se uveriti da li ti je odelo taman u predelu ramena, pošto veličina varira od proizvođača do proizvođača.

31. Rukavi sakoa treba da otkrivaju oko četiri centimetra manžetni. Ako to nije slučaj, onda probaj manji konfekcijski broj – tako ćeš uštedeti na krojenju.

32. Biraj tkaninu na osnovu toga koliko često ćeš oblačiti odelo. Najbolje rešenje je meka, ali dugotrajna vuna, poput vrste super 120 (mera se odnosi na to koliko fino je vuna ispredena; bilo koja viša vrednost od ove nije dovoljno izdržljiva tkanina).

33. Tvoje pantalone treba da su postavljene na struku, a ne na kukovima. Takođe, u liniji struka bi trebalo da ostane slobodnog prostora širine jednog prsta.

Kaputi

Zapamti, ljudi će pre svega ostalog uočiti tvoj kaput. Ako si već uložio toliko vremena da sastaviš savršenu kombinaciju, onda moraš da sve upotpuniš kvalitetnim kaputom. Bilo da želiš kaput na jedno ili duplo kopčanje, klasični ili u nesvakidašnjoj boji, bez šara ili ukrašeni – uvek možeš da nađeš neki koji je skrojen baš za tebe.

34. Kaput na duplo kopčanje ne sme biti preterano širok, da ne izgleda ružno kada je otkopčan.

kaputi Kompletan vodič za odela: 57 pravila o stilu (3. deo)

Moderni modeli

35. Fino skrojen kaput može da izduži tvoju figuru.

36. Različite šeme se odlično slažu sa neutralnim odelom.

37. Kao i sivo odelo, sivi kaput nikada ne izlazi iz mode.

38. Teget plavo se slaže sa bilo kojim odelom u tvom ormaru – uključujući i ono crno.

39. Bež boja će učiniti da izgledaš luksuzno.

U narednom broju čitaš o košuljama i aksesoarima. I nakon toga si spreman da izađeš na ulicu i zaseniš sve oko sebe!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments