Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Kopaonik: Razvoj privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji

Kopaonik: Razvoj privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji

U hotelu Grand na Kopaoniku održana je konferencija na temu zapošljavanja mladih kroz unapređenje treninga u sektoru turizma. Nakon konferencije, usledila je svečana dodela sertifikata polaznicima obuke koja je održana u objektima MK Mountain Resorta pod pokroviteljstvom Regionalne Razvojne Agencije, švajcarske vlade i Hores-a a u partnerstvu sa kompanijom MK Mountain Resort.

Zahvaljujući Regionalnoj razvojnoj agenciji Zlatibor i Švajcarskoj agenciji za razvoj i saradnju, 205 mladih žena i muškaraca je zaposleno u 40 turističkih i ugostiteljskih objekata u okviru pilot projekta “Unapređenje obuka u sektoru turizma“ koji je nastao sa ciljem da unapredi znanja i veštine nezaposlenih ljudi, kako bi lakše mogli da pronađu odgovarajući posao.

Projekat Unapređenje obuka u sektoru turizma realizuje Program razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji (PSD), i sprovodi se na teritoriji Zlatiborskog, Raškog, Moravičkog i Kolubarskog okruga. Cilj programa je da se kroz stimulisanje sistemske promene, unaprede mogućnosti za povećanje prihoda i zaposlenosti stanovnika jugozapadne Srbije, posebno mladih i žena.

“Povoljno poslovno okruženje može se unaprediti kroz održivo prevazilaženje sistemskih prepreka. Nacionalne, regionalne i lokalne institucije u saradnji sa privatnim sektorom mogu doprineti stvaranju održive sistemske promene. Turizam je složen sektor čiji je rast i razvoj ograničen brojnim preprekama, a jedna od ključnih je nedostatak kvalifikovane radne snage u turizmu“, istakli su organizatori.

Program razvoja privatnog sektora u Jugoistocnoj Srbiji Kopaonik: Razvoj privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji

Obuke su se održavale na radnom mestu u hotelu ili restoranu, u stvarnim radnim uslovima. Za potrebe realizacije obuka su razvijeni potpuno novi programi obuka na osnovu zahteva koje poslodavci postavljaju kada odlučuju o zapošljavanju nove radne snage. Očekuje se da u narednom periodu postignuti broj novozaposlenih bude premašen.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističke organizacije Srbije, Skijališta Srbije, Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije Hores, Udruženja turističkih agencija YUTA, hotelijera, restoratera kao i 205 mladih koji su posao pronašli zahvaljujući obuci.

U informisanju nezaposlenih lica o obuci i odabiru polaznika, potpunu podršku je pružila Nacionalna služba za zapošljavanje preko svojih filijala u Užicu, Prijepolju, Čačku, Kraljevu, Novom Pazaru i Kruševcu. Obuku je sprovelo Poslovno udruženje HORES preko svoje Akademije HORES uz pomoć renomiranih predavača koji su znanja i iskustva stekli u vodećim domaćim i inostranim kompanijama.

Editors choice