Psihološki trikovi su korisni i predstavljaju veštinu komunikacije, veštinu procene pravog trenutka za delovanje, veštinu shvatanja tuđih stanja, raspoloženja i motiva. Osim toga, pokušaj da ih praktikujemo pomaže nam da budemo pažljiviji, budniji, prisutniji i svesniji. Evo nekih vrlo korisnih malih strategija.

Kada nekome upućujete molbu, nemojte započeti rečima “možeš li” – jer to nije dovoljno konkretno, na taj način prosto promašujete nečiji osećaj za odgovornost i spremnost da pomogne. Molbu započnite sa “molim te” a ako ne želite da zvučite naredbodavno, a da ipak naglasite svoju potrebu i hitnost, nastavite sa “treba mi” i onda iznesite šta je to što druga osoba može da učini za vas. Sa bliskim osobama, stvar je opuštenija “molim te, donesi mi – dođi – pozovi – proveri…” direktnost neće biti shvaćena kao drskost u odnosima sa ljudima koje dobro poznajete.

Ukoliko želite da skratite dosadan razgovor, ili da ometete sagovornika koji vas nervira, gnjavi, smara – zagledajte se u tačku na sredini njegovog čela, kao da ga gledate pravo u “treće oko”. Osoba koju tako gledate počeće da se oseća neprijatno i ostaviće vas na miru, jer će i sama želeti da što pre završi taj razgovor.

Kad vas neko “muti” i izbegava da odgovori na pitanje, napravite psihološku pauzu, zastanite u govoru i zagledajte joj se u oči. Osoba koja laže, štrecnuće se od tog pogleda, jer će poverovati da on znači da vi već znate istinu i velike su šanse da nakon ovog malog manevra dobijete istinit odgovor.

Ukoliko pokušavate da se prilagodite novoj sredini, radnom okruženju, kolektivu, školi – pitajte saradnike i kolege za pomoć. Zamolite ih da vam nešto objasne i pokažu, nebitno šta (poslužiće bilo šta vezano za ono što je njima poznato, čak i ako je to nešto što već znate i u suštini vam ne treba uputstvo i objašnjenje), to će stvoriti osnovu za dobre odnose.

Ukoliko želite da dobijete pozitivan odgovor ili reakciju, probajte sa ovim trikom – dok izražavate svoju želju ili pitanje, lagano klimajte glavom potvrdno. Ovo je vrlo sugestivno – trgovcima uvek pali.

Ovo je prilično kvaran trik – kad neko razgovara telefonom, možete da mu uzmete iz ruke ono što drži, ili da mu nešto uvalite, on toga uopšte neće biti svestan. Korisno je znati, kad vam treba dodatna ruka i ne želite da čekate dozvolu da je upotrebite.

Comments